Τροφή για την Επιδερμίδα: Τι να τρώτε για όμορφη επιδερμίδα

           Έχουμε κάτι για εσάς που λατρεύετε ό,τι αφορά περιποίηση επιδερμίδας! Όσο φανταστικά κι αν είναι τα προϊόντα σας για την περιποίηση επιδερμίδας, αν δεν τρέφεστε υγιεινά, δεν θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε! Θρέψτε την επιδερμίδα σας εκ των έσω με βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά και απογειώστε την!

Η υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί για να έχετε μία καταπληκτική, υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Αν η διατροφή μας βασίζεται στον καφέ και το γρήγορο φαγητό, το πιθανότερο είναι να μην λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Τα μάτια μπορεί να είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά η επιδερμίδα είναι σίγουρα ο καθρέφτης των διατροφικών επιλογών μας! Η ωχρότητα, η ξηρότητα, η ξεφλουδισμένη επιδερμίδα, η ερυθρότητα και η υπερμελάγχρωση είναι όλα σημάδια ότι μπορεί να μας λείπουν κάποια βασικά θρεπτικά συστατικά.

Ποιες βιταμίνες και μέταλλα χρειαζόμαστε για υγιή επιδερμίδα;
• Οι βιταμίνες Β συμβάλλουν στη βελτίωση της ξηρής, τραχιάς ή με κνησμό επιδερμίδας.
• Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου.
• Ο ψευδάργυρος βοηθά στην επούλωση και την αποκατάσταση.
• Το μαγνήσιο βοηθά στη μείωση της φλεγμονής.
• Ο χαλκός είναι απαραίτητος για τη δημιουργία ελαστίνης και τη μείωση της μελάγχρωσης. Η ελαστίνη είναι μια πρωτεΐνη που δίνει στην επιδερμίδα τη δομή της.
• Η πρωτεΐνη βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης.
• Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας μας από το οξειδωτικό στρες και στην πρόληψη της γήρανσης.
• Τα Ωμέγα 3 βοηθούν στη βελτίωση της ξηρής επιδερμίδας λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης τους.

 

Ποιες τροφές είναι ιδανικές για υγιή επιδερμίδα;
Μία εξαίρετη διατροφή γεμάτη θρεπτικά συστατικά για υγιή επιδερμίδα είναι η Σκανδιναβική Διατροφή, η οποία είναι σαν την Μεσογειακή, αλλά σε σκανδιναβικό στυλ! Βασίζεται σε λαχανικά, φρούτα, μούρα, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, πατάτες, ξηρούς καρπούς, σπόρους, πρωτεΐνες όπως λιπαρά ψάρια, θαλασσινά, αυγά και άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών και κραμβέλαιο. Προσφέρει πληθώρα βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, ιδανικά για τη βέλτιστη υγεία της επιδερμίδας.

Συμβουλές:
• Εκτός από την υγιεινή διατροφή, συμπληρώστε τη ρουτίνα σας λαμβάνοντας καθημερινά μία πολυβιταμίνη που περιέχει βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας.
• Αν δεν είστε σίγουροι για το αν χρειάζεστε μία πολυβιταμίνη, διαβάστε αυτό! Να θυμάστε, ότι τα συμπληρώματα δεν πρέπει ποτέ να υποκαθιστούν την υγιεινή διατροφή, αλλά να χρησιμοποιούνται για να βοηθούν στην κάλυψη των διατροφικών κενών, ώστε να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Αντιοξειδωτικά για αντιγήρανση
Τα αντιοξειδωτικά είναι ισχυρά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων της επιδερμίδας μας από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση. Η Σκανδιναβική Διατροφή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βρίσκονται σε μεγαλύτερη αφθονία στα φρούτα, λαχανικά και μούρα. Γεμίστε το πιάτο σας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου – κάντε το όσο το δυνατόν πιο ποικίλο!

Συμβουλές:
• Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε τη συνταγή μας για μια νόστιμη λιχουδιά πλούσια σε αντιοξειδωτικά. (Έχει και σοκολάτα!)
• Συμπληρώστε με ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες C και Ε και η φυσική ασταξανθίνη η οποία έχει αποδειχθεί σε επιστημονικές μελέτες ότι έχει ισχυρή δράση ενάντια στις βλαβερές υπεριώδεις ακτινοβολίες, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη της γήρανσης της επιδερμίδας.

Η υγιής επιδερμίδα ξεκινά από την υγεία του εντέρου
Προκλήσεις της επιδερμίδας, όπως η ακμή, η ροδόχρους ακμή, η ψωρίαση και η ατοπική δερματίτιδα, συνδέονται και με την κακή υγεία του εντέρου. Οι φυτικές ίνες είναι ο σιωπηλός σωτήρας της υγείας του εντέρου μας! Οι πρεβιοτικές φυτικές ίνες τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια στο μικροβίωμα του εντέρου μας, το οποίο συνδέεται με την υγεία της επιδερμίδας καθώς και με πολλές άλλες πτυχές της ευεξίας. Μπορείτε να βοηθήσετε στη διατήρηση της ισορροπίας του μικροβιώματος του εντέρου σας, τροφοδοτώντας άμεσα με καλά βακτήρια το έντερό σας μέσω της διατροφής σας ή ενός συμπληρώματος.

Συμβουλές:
• Οι φυτικές ίνες βρίσκονται στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα όσπρια.
• Κάντε κλικ εδώ για πέντε δημιουργικούς τρόπους ώστε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας!
• Στις καλές διατροφικές πηγές προβιοτικών περιλαμβάνονται το γιαούρτι με ζωντανούς οργανισμούς και τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το kimchi, το ξινολάχανο και το kombucha.

Νερό για ενυδατωμένη, υγιή όψη επιδερμίδας
Η ενυδάτωση είναι απίστευτα σημαντική για τη συνολική μας υγεία, συμπεριλαμβανομένης της επιδερμίδας μας. Τα κύτταρα της επιδερμίδας εξαρτώνται από την επαρκή ενυδάτωση για να λειτουργήσουν σωστά, γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό. Η επιδερμίδα που στερείται ενυδάτωσης εμφανίζεται θαμπή και ξηρή, με πιο ορατές γραμμές και ρυτίδες, ενώ η καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι σφριγηλή, λεία και λαμπερή!

Συμβουλές:
• Στην υγειά σας! 8 ποτήρια νερό την ημέρα την ξηρότητα την κάνουν πέρα.
• Προμηθευτείτε ένα ελαφρύ μπουκάλι νερού για ενυδάτωση εν κινήσει.

 

6 λάθη περιποίησης επιδερμίδας που πρέπει να αποφύγετε

.

    Δεν βλέπετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας; Ίσως να είναι λίγο δύσκολο να την ακολουθήσετε σωστά. Με αυτόν τον βήμα προς βήμα οδηγό, θα σας βοηθήσουμε να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

1. Δεν κάνετε διπλό καθαρισμό
Ο διπλός καθαρισμός αφορά τον καθαρισμό του προσώπου σας σε δύο βήματα για να φωτίσει και να αναζωογονήσει την επιδερμίδα σας και να επιτρέψει στα serum και τις ενυδατικές κρέμες να δράσουν πιο αποτελεσματικά. Ξεκινήστε με ένα καθαριστικό με βάση το έλαιο, όπως το Έλαιο Καθαρισμού Προσώπου NovAge, για να απομακρύνετε τους ρύπους, το SPF και το μακιγιάζ. Συνεχίστε με ένα καθαριστικό με βάση το νερό, όπως το Αναζωογονητικό Gel Kαθαρισμού Novage+, για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα ρύπων.

2. Κάνετε υπερβολική απολέπιση
Η απολέπιση είναι ένα βασικό βήμα στη ρουτίνα σας, καθώς βοηθά στην αποσυμφόρηση των πόρων, στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας. Αλλά η υπερβολική χρήση της μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σας και να βλάψει τον επιδερμικό φραγμό. Συνιστάται να κάνετε απολέπιση μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το αν η επιδερμίδα σας μπορεί να την ανεχτεί. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε το προϊόν απολέπισης με απαλές κινήσεις- μην το τρίβετε με δύναμη στο πρόσωπό σας! Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το Αναζωογονητικό Προϊόν Απολέπισης Προσώπου Love Nature, που θα αφήσει την επιδερμίδα σας λεία και απαλή.

 

3. Δεν εφαρμόζετε τα προϊόντα με τη σωστή σειρά
Αν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα στη ρουτίνα περιποίησής σας, μπορεί να τα εφαρμόζετε με λάθος σειρά, γεγονός που ίσως να τα κάνει λιγότερο αποτελεσματικά. Η σωστή σειρά για να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας είναι προϊόν καθαρισμού, τονωτικό, κρέμα ματιών, serum, κρέμα ημέρας ή κρέμα νύχτας.

4. Χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα προϊόντος
Οι περισσότεροι από εμάς υπερβάλλουμε στην ποσότητα του προϊόντος που χρειαζόμαστε για να είναι αποτελεσματικά – να θυμάστε ότι εδώ ισχύει ο κανόνας less is more. Χρειάζεστε μόνο μία μικρή, σε μέγεθος κέρματος, ποσότητα από κάθε προϊόν για να αποδώσει σωστά.

 

5. Παραλείπετε την περιποίηση του λαιμού σας
Η περιποίηση επιδερμίδας δεν αφορά μόνο το πρόσωπό σας. Η επιδερμίδα του λαιμού και του ντεκολτέ σας υφίσταται τα ίδια σημάδια γήρανσης από γενετικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως είναι η έκθεση στον ήλιο και η αστική ρύπανση. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνετε την περιποίηση κι αυτών των περιοχών στη ρουτίνα σας.

6. Παραλείπετε το SPF
Το αντηλιακό είναι το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν! Φροντίστε να το εφαρμόζετε ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας πριν το μακιγιάζ σας. Αυτό είναι και το σημείο που οι περισσότερoι από εμάς ξεχνάμε – αν είμαστε έξω πρέπει να επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε 2 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να έχουμε την κατάλληλη προστασία. Να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν με υψηλό δείκτη προστασίας, όπως είναι η Αντηλιακή Κρέμα για το Πρόσωπο + το Σώμα με SPF 50 Sun 360.

Γιατί είναι σημαντική η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής;

         Οι μέρες που η συζήτηση για τις ανησυχίες του τριχωτού της κεφαλής ήταν μόνο για το φαρμακείο ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα, οι άνθρωποι αρχίζουν να κατανοούν τη σημασία της υγείας του τριχωτού της κεφαλής – και τα εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης γίνονται γρήγορα η νέα τάση στην περιποίηση των μαλλιών. Αν θέλετε όμορφα, υγιή μαλλιά, ανακαλύψτε γιατί η περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής πρέπει να μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σας.

Φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής = Πιο υγιή μαλλιά
Γνωρίζατε ότι το μυστικό για πιο υγιή μαλλιά ξεκινά από το τριχωτό της κεφαλής σας; Παρόλο που μπορεί να εστιάζετε στα μαλλιά, το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ουσιαστικά επιδερμίδα, που αποτελείται από παρόμοιες πρωτεΐνες και λιπίδια. Όπως και στην επιδερμίδα του προσώπου, μπορεί να δημιουργηθεί συμφόρηση, ξηρότητα ή λιπαρότητα καθώς οι θύλακες της τρίχας φράζουν από τη συσσώρευση σμήγματος και τα προϊόντα styling. Αυτό είναι συχνά η ρίζα πολλών προβλημάτων των μαλλιών, από την πιτυρίδα μέχρι τις κατεστραμμένες άκρες, την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής και το σπάσιμο της τρίχας.

Η χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών που προάγουν τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής (Γεια σου DUOLOGI!), σας βοηθά να προετοιμάσετε την ιδανική βάση για όμορφα μαλλιά.

Η φροντίδα του Τριχωτού της Κεφαλής είναι η νέα Περιποίηση Επιδερμίδας
Αν και περιποιούμαστε το πρόσωπό μας με μία πανδαίσια από serum, κρέμες και προϊόντα απολέπισης, παραμελούμε το τριχωτό της κεφαλής μας. Με πρωτόκολλα περιποίησης επιδερμίδας, οι σύγχρονες συνθέσεις στην περιποίηση των μαλλιών, έρχονται για να το αλλάξουν αυτό.

Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε άριστη κατάσταση, συστατικά που προηγουμένως προορίζονταν για την περιποίηση της επιδερμίδας (όπως η νιασιναμίδη, το υαλουρονικό οξύ και το σαλικυλικό οξύ) δεν περιποιούνται μόνο τα μαλλιά σας, αλλά φροντίζουν και το τριχωτό της κεφαλής σας. Τα αποτελέσματα είναι απίστευτα: Από το σαλικυλικό οξύ που είναι το κύριο απολεπιστικό συστατικό του Εξυγιαντικού Σαμπουάν Κατά της Πιτυρίδας Duologi έως τη μεταμορφωτική πρωτεΐνη κερατίνης που ενισχύει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά στη Θρεπτική Μάσκα Μαλλιών Intense Repair και στο Πλούσιο Κρεμώδες Conditioner.

Πώς να Διατηρήσετε το Τριχωτό της Κεφαλής σας Υγιές
Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια ρουτίνα περιποίησης μαλλιών για να προσφέρετε στο τριχωτό της κεφαλής σας την καθαριότητα, την εξισορρόπηση και τη θρέψη που χρειάζεται.

Καθαρισμός
Καθαρίζετε το τριχωτό της κεφαλής σας τακτικά (τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα), με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε ένα σαμπουάν που είναι κατάλληλο για εσάς, εστιάζοντας στην τρέχουσα κατάσταση των μαλλιών σας. Είτε τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημέναεύθραυστα ή έχετε πιτυρίδα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σαμπουάν DUOLOGI για να στοχεύσει τις διαφορετικές προκλήσεις των μαλλιών σας.

Ενυδάτωση
Όπως η επιδερμίδα σας χρειάζεται ενυδάτωση και θρέψη, το ίδιο χρειάζονται και τα μαλλιά σας. Τα προϊόντα DUOLOGI βοηθούν στην ενυδάτωση και τη θρέψη των μαλλιών ανάλογα με την υφή τους: Τα μαλλιά με μεσαία έως χοντρή τρίχα χρειάζονται την πλούσια υφή του Πλούσιου Κρεμώδες Conditioner, ενώ τα λεπτά ή αραιά μαλλιά απαιτούν Ελαφριά Ενυδάτωση ώστε να διατηρήσουν τον όγκο τους.

Θεραπεία
Χρειάζονται τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας λίγη επιπλέον φροντίδα; Ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας, υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα για να απογειώσετε τη ρουτίνα σας – σκεφτείτε τα σαν τα serums του προσώπου σας ή τις εβδομαδιαίες μάσκες απολέπισης. Επιλέξτε ανάμεσα σε ισχυρά τονωτικά που εφαρμόζετε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής για να προάγετε την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και να μειώσετε το σπάσιμο της τρίχας, προϊόντα απολέπισης για να αναζωογονήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας ή leave-in κρέμα μαλλιών που τιθασεύει το φριζάρισμα ενισχύοντας τη λάμψη και μειώνοντας ορατά την ψαλίδα.

Πώς να περιποιηθείτε την επιδερμίδα του σώματός σας

     Η περιποίηση της επιδερμίδας δεν αφορά μόνο το πρόσωπο αλλά και το σώμα σας το οποίο χρειάζεται επίσης φροντίδα. Δείτε πώς μπορείτε να φροντίσετε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας από την κορυφή ως τα νύχια με τη νέα μας σειρά περιποίησης σώματος!

Όταν ακούμε περιποίηση επιδερμίδας, αμέσως έρχονται στο μυαλό μας οι μάσκες προσώπου, τα serums και οι ενυδατικές κρέμες, ίσως κάποιες φορές και η θεραπεία για την ακμή. Όμως η περιποίηση της επιδερμίδας σημαίνει πολλά περισσότερα! Η επιδερμίδα είναι το μεγαλύτερο όργανό μας και χρειάζεται περιποίηση παντού, όχι μόνο στο πρόσωπο!

Η φροντίδα της επιδερμίδας του σώματος έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο από τις απλές ενυδατικές κρέμες. Η νέα μας σειρά περιποίησης σώματος The Body Edition έχει εμπνευστεί από την περιποίηση επιδερμίδας και τα ενεργά συστατικά της και κάνει κάτι περισσότερο από απλή ενυδάτωση (αν και η ενυδάτωση εξακολουθεί να είναι τόσο σημαντική όσο ποτέ!). Φροντίζει τις ανάγκες της επιδερμίδας του σώματος όπως την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση και την τραχιά επιδερμίδα.

 

Τι είναι η κυτταρίτιδα;
Η κυτταρίτιδα είναι τα λακκάκια, η επιδερμίδα με όψη «φλοιού πορτοκαλιού» που μπορεί να έχουμε στο πίσω μέρος των μηρών, των γοφών και των γλουτών μας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στον σχηματισμό της κυτταρίτιδας, αλλά η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι οι κυριότεροι. Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή και η έλλειψη άσκησης μπορούν να οδηγήσουν στη συσσώρευση λίπους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, όπως επίσης παίζουν ρόλο οι ορμόνες, τα γονίδια και το φύλο. Η κυτταρίτιδα είναι πιο συχνή στις γυναίκες, επειδή οι γυναίκες αποθηκεύουν εκ φύσεως περισσότερο λίπος στους μηρούς, τους γοφούς και τους γλουτούς. Μια ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση και ορισμένα καλλυντικά προϊόντα και τεχνικές μασάζ έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα;
Πέρα από τον υγιεινό τρόπο ζωής που αφορά άσκηση και σωστή διατροφή (κάτι που πρέπει να είναι δεδομένο για όλους μας, έτσι;), το Αντικυτταριτιδικό Gel Σώματος The Body Edition μπορεί, κλινικά αποδεδειγμένα, να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας μέσα σε 28 μέρες. Περιλαμβάνει, το ευρέως γνωστό συστατικό περιποίησης, τη Νιασιναμίδη, η οποία βελτιώνει την ελαστικότητα και την υφή της επιδερμίδας. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, κάντε μασάζ στην επιδερμίδα σας καθώς εφαρμόζετε το gel.

 

Xαλαρή επιδερμίδα
Η χαλάρωση της επιδερμίδας είναι σύνηθες φαινόμενο μετά την απώλεια βάρους και είναι επίσης κάτι που συμβαίνει φυσιολογικά καθώς μεγαλώνουμε. Αν η χαλάρωση της επιδερμίδας είναι κάτι που σας ενοχλεί, μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να τη βελτιώσετε: να τρέφεστε υγιεινά, να γυμνάζεστε, να αποφεύγετε τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου (να χρησιμοποιείτε αντηλιακό!) και να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας για το σώμα. Το Gel Σύσφιξης Σώματος The Body Edition, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας κατά 48% σε μόλις δύο μήνες και περιέχει ένα από τα αγαπημένα μας ενυδατικά συστατικά, το Υαλουρονικό Oξύ..

 

Τραχιά επιδερμίδα
Η επιδερμίδα σας έχει τραχιά και ανομοιόμορφη υφή; Δεν είστε οι μόνοι! Η ανομοιόμορφη υφή της επιδερμίδας είναι συχνά το αποτέλεσμα της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων στην επιφάνειά της, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Αν έχετε κάνει απολέπιση πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα προϊόν με φυσικές και χημικές απολεπιστικές ουσίες. Το Προϊόν Απολέπισης Σώματος για Απαλότητα The Body Edition περιέχει φυσικά απολεπιστικά από ελαφρόπετρα και κέλυφος αμυγδάλου, αλλά και Άλφα Υδροξύ (AHA) και Γλυκολικό Οξύ. Το γλυκολικό οξύ ενισχύει την αποβολή της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των ξηρών, νεκρών κυττάρων, αποκαλύπτοντας φρέσκα νέα κύτταρα της επιδερμίδας από κάτω. Έτσι, αποκαθίσταται η απαλότητα της επιδερμίδας!

7 αποφάσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας σας το 2023

       Ας κάνουμε το 2023 τη χρονιά της υπέροχης επιδερμίδας! Απευθυνθήκαμε στην λάτρη του skincare, Anna Cruise και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για να ξεκινήσετε και εσείς το skincare ταξίδι σας. Βρείτε παρακάτω τις 7 κορυφαίες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε φέτος σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας.

1. Ακολουθήστε μια ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας
“Αν υπάρχει μόνο μία απόφαση που πρέπει να λάβετε για την επιδερμίδα σας, θα πρέπει να αφορά μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι στην Oriflame πριν από 3 χρόνια, γνώρισα τα προϊόντα NovAge. Αφού έμαθα τα πάντα για αυτά, αποφάσισα να επενδύσω σε ένα σετ NovAge και είδα τεράστια διαφορά! Χρειάζονται μόνο 2 λεπτά, δύο φορές την ημέρα, και τα αποτελέσματα είναι ορατά και κλινικά αποδεδειγμένα. Η επιδερμίδα μου έγινε πιο όμορφη, πιο σφριγηλή, ενυδατωμένη και λαμπερή. Δεν παραλείπω ποτέ την καθημερινή μου ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας NovAge, την λατρεύω!”

2. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό όλο το χρόνο
“Να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό, ανεξάρτητα από την εποχή. Αυτή η απόφαση είναι μία από τις πιο σημαντικές που πρέπει να ακολουθείτε όλο τον χρόνο, κάθε χρόνο. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι δεν χρειάζονται αντηλιακό κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους. Στην πραγματικότητα όμως χρειάζεστε συνεχώς αντηλιακό επειδή οι ακτίνες UVA και UVB μπορούν να διαπεράσουν τα γυάλινα παράθυρα και να βλάψουν την επιδερμίδα. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στη σειρά Sun 360 και συνεχίστε να εφαρμόζετε το αγαπημένο σας αντηλιακό κάθε μέρα.”

 

3. Απολέπιση, απολέπιση, απολέπιση
“Προσθέστε ένα προϊόν απολέπισης στη ρουτίνα σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης και αποκαλύπτει μία πιο λεία, λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Εγώ χρησιμοποιώ το Απολεπιστικό Διάλυμα με 6% AHA NovAge ProCeuticals. Περιέχει δύο διαφορετικά άλφα υδροξυοξέα (AHA) που απολεπίζουν χημικά το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας για να επιταχύνουν τη διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης. Μειώνει ορατά την εμφάνιση των πόρων και τη θαμπή όψη. Είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε πιο γρήγορα λαμπερή όψη επιδερμίδας!”

4. Απολαύστε τη φροντίδα μιας μάσκας προσώπου
“Υποσχεθείτε στον εαυτό σας να κάνετε μια μάσκα προσώπου μία φορά την εβδομάδα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ την Υφασμάτινη Μάσκα Προσώπου μίας Χρήσης για Ενυδάτωση & Καθαρότητα της σειράς Love Nature ή τη Θερμαντική Μάσκα Mission Impurities της σειράς Waunt. Και οι δύο κάνουν την επιδερμίδα μου να λάμπει!”

 

5. Δοκιμάστε στοχευμένες θεραπείες
“Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε στοχευμένες θεραπείες με ισχυρά ενεργά συστατικά περιποίησης! Η σειρά NovAge ProCeuticals προσφέρει μία ευρεία γκάμα από θεραπείες που έχουν αναπτυχθεί με ισχυρά ενεργά συστατικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση μιας μεγάλης ποικιλίας δερματικών θεμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε από Βιταμίνη C, Ρετινόλη, AHA, Πεπτίδια και Νιασιναμίδη. Λατρεύω το Διάλυμα Βιταμίνης C 10%, η οποία βελτιώνει πραγματικά την επιδερμίδα μου, λειαίνει τον τόνο της και της δίνει αυτήν την επιπλέον λάμψη που χρειάζεται τους σκοτεινούς μήνες του χειμώνα.“

6. Επιλέξτε υβριδικά προϊόντα
“Αν η αρχή της χρονιάς σας είναι γεμάτη υποχρεώσεις, γιατί να μην δοκιμάσετε μερικά υβριδικά προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας πολλαπλής δράσης; Λατρεύω το Υγρό Κρεμώδες Τονωτικό Smooth Cheeks της Waunt. Αυτό το εξαιρετικά ενυδατικό spray προσώπου έχει κρεμώδες φινίρισμα, αποκαθιστά την ξηρή επιδερμίδα, λειαίνει, καταπραΰνει και χαρίζει φυσική λάμψη. Ιδανικό για να το έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να το χρησιμοποιείτε όποτε επιθυμείτε!”

7. Προσθέστε ρετινόλη στη ρουτίνα σας
“Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε τα σημάδια γήρανσης, πάρτε την απόφαση να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη. Θεωρώ ότι οι Σταγόνες Ρετινόλης NovAge ProCeuticals είναι ο τέλειος τρόπος για να αρχίσετε να προσθέτετε αυτό το συστατικό στην καθημερινή σας ρουτίνα. Οι σταγόνες δρουν για να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων, να βελτιώσουν την υφή της επιδερμίδας και να αποκαταστήσουν τα αποθέματά της σε νερό. Για σφριγηλή, υγιή, νεανική επιδερμίδα! Δεσμευθείτε πως θα τις χρησιμοποιείτε μακροπρόθεσμα και θα δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα.”

Ώριμη ομορφιά: επιδερμίδα, σώμα και ομορφιά

    Η γήρανση είναι αναπόφευκτη – όλοι κάνουμε ρυτίδες. Και λέμε: Αγκαλιάστε τις! Μπορείτε να είστε όμορφη και με αυτές. Αναγνωρίζουμε όμως παράλληλα ότι το σώμα και η επιδερμίδα μας αλλάζουν με τον χρόνο και χρειαζόμαστε νέα μυστικά ομορφιάς. Διαβάστε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές μας για την ώριμη επιδερμίδα.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΩΜΑΤΟΣ
Ένα από τα πιο συχνά θέματα που αντιμετωπίζουμε καθώς μεγαλώνουμε είναι η ξηρή επιδερμίδα. Η ξηρότητα είναι αποτέλεσμα δυο σωματικών αλλαγών: ο οργανισμός μας παράγει λιγότερα φυσικά λιπίδια που καθυστερούν την απώλεια υγρασίας και η διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας επιβραδύνεται. Οι αλλαγές αυτές οδηγούν στη μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα, χρειάζεται να τονώσετε την κυκλοφορία και να φέρετε φρέσκια επιδερμίδα στην επιφάνεια. Στην περίπτωση αυτή, η απολέπιση είναι η καλύτερή σας φίλη! Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν απολέπισης και ένα σφουγγάρι λούφα στο ντους δυο φορές την εβδομάδα. Έπειτα ενυδατώστε όλο σας το σώμα για να διατηρήστε την επιδερμίδα λεία και απαλή. Και μην ξεχνάτε τα χέρια σας! Εφαρμόστε μια πλούσια, ενυδατική κρέμα χεριών κάθε μέρα, ιδιαίτερα αφού πλύνετε τα χέρια σας. Για επιπλέον ενυδάτωση, εφαρμόστε την κρέμα χεριών πριν πάτε για ύπνο. Έτσι, θα αισθάνεστε τα χέρια σας υπέροχα το πρωί.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ
Καθώς μεγαλώνουμε, οι ίνες του κολλαγόνου αρχίζουν να σκληραίνουν και να χωρίζουν, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα γραμμές, ρυτίδες, ξηρή επιδερμίδα και δυσχρωμίες. Συνεπώς, είναι σημαντικό να επενδύσετε περισσότερο χρόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας σας και να βρείτε πολύ καλά προϊόντα που σας ταιριάζουν. Επιλέξτε προϊόντα που σας κάνουν να αισθάνεστε τη θρέψη που προσφέρουν στην επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια όλη της ρουτίνας περιποίησης. Επιπλέον, αναζητήστε σημαντικά συστατικά όπως το Genistein Soy και το Εκχύλισμα Φυτικών Βλαστοκυττάρων από το φυτό Ribwort. Τα συστατικά αυτά ενισχύουν την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας και βελτιώνουν όλα τα σημάδια της ορμονικής γήρανσης. Επιπλέον, αυξάνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και μειώνουν τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης. Ξεκινήστε λοιπόν με ένα προϊόν καθαρισμού που απομακρύνει τους ρύπους, καθαρίζει σε βάθος και διατηρεί την ισορροπία υγρασίας της επιδερμίδας σας. Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα serum και μια κρέμα ημέρας κατά τη διάρκεια της ημέρας και μια πλούσια κρέμα νύχτας που θα αποκαταστήσει την επιδερμίδα σας ενώ κοιμάστε.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Γνωρίζατε ότι ο ανομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη και από τις ρυτίδες; Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε μια αψεγάδιαστη βάση. Οι βάσεις μακιγιάζ και το make up είναι οι καλύτεροι φίλοι της ώριμης επιδερμίδας. Αφού εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα, ξεκινήστε να εφαρμόζετε μια βάση μακιγιάζ. Αυτή τοποθετείται κάτω από το make up, βοηθά στη λείανση της επιδερμίδας και διατηρεί το μακιγιάζ σας σταθερό. Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα αντιγηραντικό make up και concealer για να καλύψετε τα σημάδια γήρανσης, τις κοκκινίλες και τις σκιές κάτω από τα μάτια. Ως γενικό κανόνα, αποφύγετε τα προϊόντα με glitter. Το glitter έχει την τάση να τονίζει το πόδι της χήνας και τις ρυτίδες. Αντί αυτού, χρησιμοποιήστε ένα ματ προϊόν για λάμψη ή μια σκιά ματιών στο κόκκαλο των φρυδιών και τονίστε τα φρύδια σας. Ολοκληρώστε με ροζ ή ροδακινί ρουζ για λάμψη!

Ο Απαραίτητος Οδηγός για το Make-up

   Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε όταν αγοράζετε ένα make up: την υφή, την απόχρωση, τη σύνθεση και την κάλυψη. Εάν οι επιλογές σας φαίνονται πολλές μην ανησυχείτε – έχουμε για εσάς τον καλύτερο οδηγό.

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ MAKE-UP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ
Οι ανάγκες σε κάλυψη και σύνθεση διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο της επιδερμίδας σας πριν αγοράσετε το make up.

Λιπαρή Επιδερμίδα
Η λιπαρή επιδερμίδα επωφελείται από ένα MAKE-UP ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΜΑΤ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και μέτρια προς υψηλή κάλυψη. Ρυθμίστε τη γυαλάδα με ένα make up που σας ενυδατώνει εκεί που χρειάζεστε χωρίς να προκαλεί επιπλέον λιπαρότητα.

Ξηρή Επιδερμίδα
Ενυδατώστε την ξηρή επιδερμίδα με ένα ΕΝΥΔΑΤΙΚΟ MAKE-UP ελαφριάς κάλυψης. Φροντίστε να κάνετε απολέπιση πριν τη χρήση του ενυδατικού make up για καλύτερη εφαρμογή.

Κανονική Επιδερμίδα
Εάν είστε από τις τυχερές με κανονική επιδερμίδα, τότε μπορείτε να επιλέξετε την ένταση της κάλυψης που επιθυμείτε. Δοκιμάστε ένα ΑΝΑΛΑΦΡΟ MAKE-UP ή μία ΚΡΕΜΑ BB Ή CC. Εφαρμόστε ένα serum με λάμψη πριν την εφαρμογή του make-up για πιο dewy επιδερμίδα.

Ώριμη Επιδερμίδα
Τα πλούσια ή με βάση την πούδρα προϊόντα μπορεί να εναποτεθούν επάνω στις λεπτές γραμμές επιδεινώνοντας την όψη των ρυτίδων. Αντιθέτως, αν στοχεύετε σε μία πιο νεανική όψη επιδερμίδας, σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα MAKE-UP ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΛΥΨΗ που είναι εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά. Μία καλή επιλογή, επίσης, είναι οι ενυδατικές κρέμες με χρώμα.

3 Συμβουλές για αψεγάδιαστη εφαρμογή (κάθε φορά)

1. Πάντα να εφαρμόζετε το make up σε καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα και εάν το προϊόν δεν περιέχει SFP, χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό πριν το make up σας.

2. Εφαρμόστε το make up με όποιον τρόπο σας βολεύει: Εάν το εφαρμόσετε με τα δάχτυλά σας, πιέστε το προϊόν στην επιδερμίδα σας αντί να το τρίβετε. Εάν χρησιμοποιείτε σφουγγαράκι, εφαρμόστε το με ενιαίες ανοδικές κινήσεις. Εάν προτιμάτε το πινέλο, εφαρμόστε το make up σας με κυκλικές κινήσεις.

3. Ξεκινήστε την εφαρμογή του make up γύρω από τη μύτη σας όπου συνήθως η επιδερμίδα είναι πιο κόκκινη. Αποφύγετε την περιοχή κάτω από τα μάτια (στην ευαίσθητη αυτή περιοχή χρησιμοποιήστε ανάλαφρα προϊόντα) και ποτέ μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού.

3 μάσκαρα που επιμηκύνουν και ενισχύουν τις βλεφαρίδες σας

         Γνωρίστε τον νέο μας εθισμό – την υβριδική μάσκαρα! Συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας μάσκαρα που φροντίζουν, επιμηκύνουν, διαχωρίζουν και χαρίζουν εντυπωσιακό όγκο στις βλεφαρίδες, ενώ συγχρόνως συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους μακροπρόθεσμα. Απαλλαγείτε πια από τις ψεύτικες βλεφαρίδες!

Έφτασε η ώρα να αποκτήσετε πιο μακριές βλεφαρίδες με φυσικό τρόπο, με τις τρεις κορυφαίες σε πωλήσεις υβριδικές μάσκαρα!

1. Η ΜΑΣΚΑΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ
Ποιος λέει ότι δεν μπορείτε να τα έχετε όλα; Η 5-σε-1 Μάσκαρα Wonder Lash είναι εμπλουτισμένη με θρεπτικό έλαιο ηλιόσπορου. Το αποτέλεσμα είναι έως και 16 φορές περισσότερος όγκος, μεγαλύτερο μήκος, πιο έντονες καμπύλες, εντυπωσιακός διαχωρισμός και φροντίδα στη στιγμή.

Η ανάλαφρη σύνθεσή της είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προστατεύει και να ενισχύει τη φυσική αντοχή των βλεφαρίδων σας από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Διατίθεται επίσης σε αδιάβροχη σύνθεση!

Γιατί θα τη λατρέψετε:
• 16 φορές περισσότερος όγκος και έως και 68% μεγαλύτερο μήκος σε σχέση με τις βλεφαρίδες χωρίς μάσκαρα
• Έως και 116% περισσότερη καμπυλότητα σε σχέση με τις φυσικές βλεφαρίδες
• Εμπλουτισμένη με έλαιο ηλιόσπορου που θρέφει τις βλεφαρίδες

2. Η SUPER STAR ΜΑΣΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΟΓΚΟ
Θέλετε μια μάσκαρα που χαρίζει super όγκο και εντυπωσιακές καμπύλες; Η Μάσκαρα για Όγκο Fortemente Giordani Gold είναι εμπλουτισμένη με Lash Thickener που θρέφει και πυκνώνει τις βλεφαρίδες, ενώ παράλληλα τις ενδυναμώνει με την πάροδο του χρόνου.

Αυτή η μάσκαρα είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να αυξάνει άμεσα τον όγκο, την καμπυλότητα και το γύρισμα των βλεφαρίδων ενώ με τακτική χρήση, βοηθάει στην αύξηση του μήκους και της πυκνότητάς τους.

Γιατί θα τη λατρέψετε:
• 5 φορές περισσότερος όγκος σε σχέση με τις βλεφαρίδες χωρίς μάσκαρα
• 84% μεγαλύτερη πυκνότητα σε σχέση με τις βλεφαρίδες χωρίς μάσκαρα
• Το Lash Thickener θρέφει, συμβάλλει στην αύξηση της πυκνότητας των βλεφαρίδων ενώ ενισχύει την αντοχή των φυσικών βλεφαρίδων

Img-2.jpg

3. Ο ΗΡΩΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΙΔΩΝ
Συνδυάζοντας περιποίηση και εφέ και μια λίστα κορυφαίων συστατικών που περιποιούνται τις βλεφαρίδες, η Μάσκαρα για Μήκος Angel Caress Giordani Gold διαθέτει μια ανάλαφρη, θρεπτική σύνθεση που επιμηκύνει και διαχωρίζει τις βλεφαρίδες, προσφέροντας απαλότητα και ενδυνάμωση από το εσωτερικό τους.

Γιατί θα τη λατρέψετε:
• Μέχρι και 77% πιο μακριές βλεφαρίδες στη στιγμή
• Ορίζει και διαχωρίζει εντυπωσιακά τις βλεφαρίδες
• Με σύνθεση εμπλουτισμένη με βιταμίνες, που προστατεύουν και θρέφουν άμεσα και με την πάροδο του χρόνου

 

Η ΖΩΗ ΜΕ ΜΑΣΚΑ: ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

Τους τελευταίους μήνες περάσαμε αρκετό χρόνο στο σπίτι. Είτε δουλεύοντας, είτε χαλαρώνοντας, κοιτάζαμε ώρες τις οθόνες και βγαίναμε μόνο για τα απαραίτητα ή για άσκηση. Στην πορεία αυτό άλλαξε, βγαίνουμε συχνά όμως φοράμε μάσκα. Πως επηρεάζει αυτό την επιδερμίδα μας;

Τα αξεσουάρ προστασίας έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων. Ωστόσο, οι μάσκες μας ζεσταίνουν και μπορεί να μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι η επιδερμίδα μας δεν «αναπνέει». Ίσως δούμε και μερικά σπυράκια ή φραγμένους πόρους όμως έχουμε τη λύση ώστε να είμαστε και προστατευμένοι και με χαρούμενη επιδερμίδα!

1. Διπλός Καθαρισμός

 

Γνωρίζετε ότι χάνουμε γύρω στα 30.000 – 40.000 επιδερμικά κύτταρα κάθε λεπτό; Είναι αλήθεια! Η χρήση μάσκας δεν επιτρέπει σε αυτά τα κύτταρα να απομακρύνονται γρήγορα.

 

Για αυτό θα πρέπει να καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας δύο φορές την ημέρα ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να τα προλαμβάνουμε από το να συγκεντρώνουν ρύπους και λιπαρότητα. Ο πρώτος καθαρισμός με το Έλαιο Καθαρισμού Προσώπου NovAge απομακρύνει ακόμα και το επίμονο μακιγιάζ και τους ρύπους χωρίς να ενοχλεί το φράγμα ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Είναι επίσης τέλειο για την απομάκρυνση της περιττής λιπαρότητας που μπορεί να έχει συσσωρευθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα προϊόντα καθαρισμού με βάσει έλαια απομακρύνουν την περιττή λιπαρότητα ενώ διατηρούν την επιδερμίδα ισορροπημένη και ενυδατωμένη. Για τον δεύτερο καθαρισμό, χρησιμοποιήστε το Gel Καθαρισμού NovAge Supreme για να καθαρίσετε απαλά και να επαναφέρετε την ισορροπία της επιδερμίδας σας.

2.   Ενυδάτωση με ένα προϊόν ενίσχυσης

Η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι υγιής επιδερμίδα! Η αφυδάτωση είναι μία από τις πιο συνήθεις προκλήσεις της επιδερμίδας γιατί τα σωστά επίπεδα υγρασίας είναι απαραίτητα για τη διατήρηση ενός ισχυρού και ανθεκτικού φράγματος. Όλοι έχουμε νιώσει το αίσθημα της κόπωσης λόγω της αφυδάτωσης και η επιδερμίδα μας δε διαφέρει καθόλου! Τα ανεπαρκή επίπεδα νερού δυσκολεύουν την επιδερμίδα να λειτουργήσει στο μέγιστο και η παραγωγή κυττάρων μπορεί να επιβραδυνθεί, έχοντας ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια. Φροντίστε λοιπόν την ενυδάτωσή σας εσωτερικά και εξωτερικά!

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ! 

Ρίξτε μερικές σταγόνες Skin Priming Essence στις παλάμες σας και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας μετά τον καθαρισμό. Έτσι κλειδώνετε την υγρασία και ενισχύετε το φράγμα ενυδάτωσης χωρίς να επιβαρύνετε την επιδερμίδα.

 

3. Αποκατάσταση ισορροπίας

Η υγιής επιδερμίδα προκύπτει από την τέλεια ισορροπία μεταξύ νερού και λιπαρότητας. Η καθημερινή χρήση μάσκας προστασίας μπορεί να προκαλέσει φραγμένους πόρους και τοπική λιπαρότητα. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να καθαρίσετε πάρα πολύ την επιδερμίδα σας όμως μην το κάνετε γιατί θα την αφήσετε απροστάτευτη. Αντί αυτού, έχουμε ένα προϊόν που απορροφά απαλά την περίσσεια λιπαρότητα και ελέγχει τα σπυράκια κα τη γυαλάδα.

Η απάντηση είναι η Λύση για τη Ρύθμιση της Λιπαρότητας NovAge! Εφαρμόστε 2-4 σταγόνες στα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί τελείως και έπειτα συνεχίστε με τη ρουτίνα περιποίησής σας. Εφαρμόστε πρωί και βράδυ ή και μέσα στην ημέρα εάν χρειάζεται.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ! 

Παρατηρείτε λιπαρότητα ή σπυράκια σε μερικά μόνο σημεία του προσώπου σας; Εφαρμόστε τη θεραπεία μόνο σε αυτά τα σημεία.

 

Εμφανίζετε σπυράκια ξαφνικά;

Φροντίστε να έχετε πάντα τη θεραπεία μαζί σας! Τα σπυράκια μπορεί να σας ενοχλούν και να μπείτε στον πειρασμό να τα πειράξετε. Μην το κάνετε και χρησιμοποιήστε την 24ωρη Στοχευμένη Λύση για τς Ατέλειες NovAge. Αυτή η θεραπεία είναι μία προηγμένη σύνθεση ελέγχου των σπυριών και τα μειώνει σε 24 ώρες! Μειώνει δραστικά τις κοκκινίλες και προλαμβάνει τα σπυράκια από το να χειροτερεύσουν, ενισχύοντας την καθαρή και άψογη επιδερμίδα. Μόλις νιώσετε τα σπυράκια να εμφανίζονται, εφαρμόστε το αμέσως.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ!

Εάν παρατηρείτε περισσότερα σπυράκια από ότι συνήθως στο πρόσωπό σας, εφαρμόστε μία λεπτή στρώση επάνω σε αυτά ώστε να μειώσετε τις κοκκινίλες και τον ερεθισμό. Επαναλάβετε μέχρι να μειωθούν τα σπυράκια.

4. Αντιμετωπίστε τα σπυράκια και τα σημάδια γήρανσης

Η αντιμετώπιση των σπυριών και των σημαδιών γήρανσης είναι από μόνα τους πρόκληση οπότε φανταστείτε ένα προϊόν που δρα αποτελεσματικά και στις δύο ανάγκες! Η Προηγμένη Λεπτόρρευστη Κρέμα Ενάντια στα Σπυράκια NovAge κάνει ακριβώς αυτό. Όχι μόνο αποτελεί μία πολυλειτουργική λύση ενάντια στα σπυράκια που προλαμβάνει και μειώνει αποτελεσματικά τους φραγμένους πόρους, τις κοκκινίλες και τα σημάδια αλλά επιπλέον περιέχει το καταπραϋντικό συστατικό Centella που βοηθά την ανάπλαση της επιδερμίδα και τη σύνθεση του κολλαγόνου, ενώ παράλληλα μειώνει τα σημάδια. Η ισχυρή αυτή σύνθεση υποστηρίζει την καθαρή επιδερμίδα και την ομοιόμορφη, λαμπερή εμφάνιση, χωρίς αίσθηση λιπαρότητας και μειώνει την εμφάνιση της ενήλικης ακμής κατά 63% μετά από 1 μήναΔ. Αυτό είναι τέλειο για την υποστήριξη της ανάρρωσης της επιδερμίδας εάν η χρήση μάσκας έχει προκαλέσει σπυράκια και φραγμένους πόρους. Και μην ανησυχείτε, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας serum NovAge – απλά εφαρμόστε το από πάνω!

5. Περιποίηση ματιών

Τα μάτια αναφέρονται πάντα ως το παράθυρο της ψυχής και αυτό ισχύει ιδιαίτερα τώρα που καλύπτουμε ένα μεγάλο μέρος του προσώπου μας! Με το χαμόγελό μας να κρύβεται πίσω από τη μάσκα, εκφραζόμαστε πολύ περισσότερο με τα μάτια μας, βάζοντας πολύ πιο συχνά σε λειτουργία την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από αυτά. Η εφαρμογή κρέμας ματιών δυο φορές την ημέρα διατηρεί την περιοχή των ματιών ενυδατωμένη, λεία και δυνατή!

6. Ενυδάτωση και άμυνα

Η ενυδάτωση είναι καίριας σημασίας για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας χαρούμενη και υγιή, όμως το SPF είναι εξίσου σημαντικό. Ιδιαίτερα όταν είμαστε έξω από το σπίτι χρειαζόμαστε ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία ενάντια στη ρύπανση – είτε φοράμε μάσκα είτε όχι. Τώρα είναι η ώρα να γνωρίσετε το ισχυρό ζευγάρι της υγιούς επιδερμίδας: την αγαπημένη σας ενυδατική NovAge και την Ασπίδα Προστασίας NovAge με SPF 50 UVA/PA++++. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η επιδερμίδα σας προστατεύεται από τις ακτίνες UVA, UVB και τη ρύπανση ενώ παράλληλα την αισθάνεστε άνετη και ενυδατωμένη!

7. Περιποίηση χεριών

Δεν χρειάζεται μόνο το πρόσωπό σας επιπλέον φροντίδα αυτή την περίοδο αλλά και τα χέρια σας. Το συχνό πλύσιμο και τα αντισηπτικά έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας ώστε να παραμείνουμε υγιείς. Το να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα είναι η σωστή πρακτική καθώς βοηθά στην απομάκρυνση επικίνδυνων μικροβίων όμως παράλληλα τα ξηραίνει και τα κάνει πιο ευαίσθητα. Φροντίστε να τα ταμπονάρετε απαλά με μία πετσέτα αντί να τα τρίβετε σε αυτή για να τα στεγνώσετε. Επιπλέον μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας και να χρησιμοποιείτε τακτικά την κρέμα χεριών σας, εφαρμόζοντας λίγο μεγαλύτερη ποσότητα από ότι συνήθως το βράδυ πριν κοιμηθείτε ώστε να ενισχύεται η ενυδάτωσή τους όσο εσείς κοιμάστε.

 

 

ΒΗΜΑ-ΠΡΟΣ-ΒΗΜΑ: ΜΑΤΙΑ ONCOLOUR

Το smokey eye μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο! Σας το αναλύουμε όμως βήμα προς βήμα για σίγουρη επιτυχία κάθε φορά.

Βήμα 1
Ας ξεκινήσουμε! Χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο πινέλο για να εφαρμόσετε τη σκιά με ακρίβεια και χτίστε την ένταση με περισσότερο προϊόν. Εδώ χρησιμοποιήσαμε το Διπλό Πινέλο για Σκιά Ματιών. Εφαρμόστε τη μονή σκιά ματιών OnColour Silver Grey στο κέντρο του βλεφάρου.

Βήμα 2
Έπειτα, απλά γυρίστε το πινέλο και χρησιμοποιήστε το σφουγγαράκι για να εφαρμόσετε την απόχρωση Dazzle Beige. Χρησιμοποιήστε το για να εφαρμόσετε την πιο ανοιχτή απόχρωση στις γωνίες των ματιών. Αυτό βοηθά το βλέμμα να φαίνεται πιο ανοιχτό ακόμα και αν χρησιμοποιείτε σκούρες αποχρώσεις για το υπόλοιπο look.

Βήμα 3
Τώρα είναι ώρα για ένταση! Αυτό μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αλλά είναι απλό. Εφαρμόστε την απόχρωση Velvet Black στην εξωτερική γωνία του ματιού σε σχήμα V σαν ένα τόξο που δείχνει προς τα έξω. Συνεχίσετε να χτίζετε το χρώμα. Τώρα με ένα καθαρό πινέλο ενσωματώστε τη σκιά προς το κόκκαλο του φρυδιού.

Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε την ίδια ασημί σκιά κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων.

Βήμα 5
Για να χτίσετε το πλήρες look χρησιμοποιήστε το ασπρόμαυρο διπλό μολύβι ματιών OnColour και εφαρμόστε το μαύρο χρώμα κατά μήκος των επάνω βλεφάρων. Προσθέστε τη μάσκαρα OnColour Big Lash που χαρίζει ένταση και όγκο στις βλεφαρίδες!

Βήμα 6
Για τις τελευταίες πινελιές, χρησιμοποιήστε concealer κάτω από τα μάτια για να δώσετε λάμψη και να καλύψετε τους μαύρους κύκλους. Εφαρμόσαμε το ρουζ OnColour στην απόχρωση Cool Pink στα ζυγωματικά και αφήσαμε τα χείλη φυσικά για να αναδεικνύονται τα μάτια!

Αυτό ήταν! Απλό, κομψό και έντονο!

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ

Υπερμελάγχρωση, ανομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας, σημάδια από τον ήλιο, σημάδια από τη γήρανση – υπάρχουν πολλοί τρόποι να περιγράψουμε τις σκούρες κηλίδες της επιδερμίδας. Πως όμως τις αντιμετωπίζουμε; Η Ειδικός στην Περιποίηση της Επιδερμίδας Μελίνα Γαλεάδη μας συμβουλεύει!

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ;
Οι σκούρες κηλίδες προκαλούνται από την ακανόνιστη παραγωγή μελανίνης στην επιδερμίδα. Η απόχρωση των κηλίδων κυμαίνεται από ανοιχτό καφέ έως μαύρο και έχουν την ίδια υφή με την υπόλοιπη επιδερμίδα. Δεν πονάνεν και συνήθως εμφανίζονται στις περιοχές της επιδερμίδας που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο.

2. ΠΩΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ;
Η μελανίνη, που είναι μία χρωστική ουσία που βρίσκεται στην επιδερμίδα σας, είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού στην ακτινοβολία UV. Όταν εκτείθονται στον ήλιο, τα μελανοκύτταρα στην χαμηλότερη στοιβάδα της επιδερμίδας, παράγουν μελανίνη και την απελευθερώνουν μέσω κυττάρων που μοιάζουν με κλαδιά που ονομάζονται δενδρίτες, στην ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας. Η μελανίνη αποφορροφά το φως του ήλιου και προλαμβάνει την ακτινοβολία UV από το να εισχωρήσει βαθύτερα στην επιδερμίδα. Όταν η επιδερμίδα δεν είναι πλέον εκτεθειμένη στην ήλιο, η μελανίνη υποχωρεί.

Κάθε φορά που ο μηχανισμός αυτός ενεργοποιείται, ένα μικρό ίχνος μένει πίσω. Με το πέρασμα του χρόνου, τα ίχνη αυτά συσσωρεύονται και δημιουργούν μία κηλίδα. Είναι όπως όταν γράφουμε με ένα μολύβι σε ένα κομμάτι χαρτί, σβήνουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο ξανά και ξανά. Τελικά, θα αφήσει κάποιο σημάδι.

Επιπλέον, ο μηχανισμός γίνεται λιγότερο αποτελεσματικός με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που επιβαρύνει τη συσσώρευση της μελανίνης σε μία περιοχή. Η συσσωρευτική ιδιότητα της μελανίνης σημαίνει ότι φθορά που μπορεί να έχει γίνει όταν είμαστε έφηβοι, θα εμφανιστεί στο μέλλον!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι υπεύθυνοι για την ενεργοποίηση αυτής της διαδικασίας. Ο πιο προφανής είναι η έκθεση στον ήλιο. Η ορμονική ανισορροπία όμως, όπως εκείνη που προκαλείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον, διαφορετικοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη σύνθεση μελανίνης, οπότε το αποτέλεσμα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

3. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ Η ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ;
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αποφύγετε τον αποχρωματισμό είναι να μειώσετε την έκθεση στον ήλιο. Με την πάροδο του χρόνου, η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο θα έχει ως αποτέλεσμα ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας και θα επιταχύνει την γήρανση της επιδερμίδας. Συνεπώς, είναι καίριας σημασίας να χρησιμποείτε SPF – ιδιαίτερα σε περιοχές όπου έχουν ηλιοφάνεια όλο τον χρόνο είναι σημαντικό να φοράτε SPF όλο το έτος.

Η απολέπιση με ένα προϊόν που περιέχει BHA ή AHA οξέα, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας και να χαρίσει έναν πιο ομοιόμορφο τόνο, καθώς προωθεί την δημιουργία κυττάρων και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

4. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΗΣΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ;
Για προστασία από τις ακτίνες UV προτείνω το NovAge Day Shield SPF 50 UVA/PA ++++ Advanced Skin Protector. Παρέχει το υψηλότερο επίπεδο προτασίας UVA που λειτουργεί ως ασπίδα από τις βλαβερες ακτίνες και τη γήρανση της επιδερμίδας. Επιπλέον, προστατεύει την επιδερμίδα από μερικές από τις αρνητικές επιδράσεις του περιβάλλοντος και προσφέρει έντονη ενυδάτωση.

5. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;
Αποφεύγοντας την έκθεση στον ήλιο, χρησιμοποιώντας προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας που διορθώνουν τον τόνο της επιδερμίδας και κάνοντας απολέπιση δυο φορές την εβδομάδα. Όλα αυτά θα συμβάλλουν σε έναν πιο ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας. Επενδύστε σε υψηλής ποιότητας προϊόντα που θα απαντήσουν στην ανάγκη σας και θα περιποιηθούν την επιδερμίδα σας.

Εάν ζείτε σε ηλιόλουστο μέρος, εκτός από το SPF, να φοράτε και καπέλο και γυαλιά ηλίου όταν είστε έξω. Επιπλέον, μην υποτιμάτε το να κάθεστε σε εσωτερικό χώρο αλλά κοντά σε παράθυρο, ακόμα και εάν έχει συννεφιά: είστε και πάλι εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία UV!

5 ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ – ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ

 


Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ!

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ UV ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ

top_img (1).jpg

 

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΩΝ ΚΗΛΙΔΩΝ

TopTheExpertsGuidetoTreatingDarkSpots

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ! Καθώς όμως ανεβαίνει η θερμοκρασία και είμαστε περισσότερο έξω, πρέπει να παραμένουμε και ασφαλείς. Διαβάστε τις καλύτερες συμβουλές μας για ένα ασφαλές καλοκαίρι!

Top_summer_safety

Γνωρίζετε ότι πουλάμε πάνω από 2 εκατομμύρια Μπρονζέ Πέρλες Giordani Gold κάθε χρόνο; Αυτό σημαίνει σχεδόν 100 εκατομμύρια πολύτιμες πέρλες! Το ξέρετε όμως ότι είναι τόσο πολύπλευρες όσο και δημοφιλείς; Δείτε τρεις τρόπους που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε.

 

ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ: ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ XEΙΛΗ

top-1

Μια άψογη εφαρμογή μακιγιάζ ξεκινά με τα σωστά εργαλεία. Δείτε βήμα προς βήμα πώς να μακιγιάρετε τέλεια τα χείλη σας.

1. ΤΟ ΠΙΝΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ (L01)
Ένα πινέλο για τα χείλη μπορεί να μη φαίνεται απαραίτητο όμως όταν ανακαλύψετε τα οφέλη του, θα θέλετε να το χρησιμοποιείτε όλη την ώρα. Το πινέλο χειλιών είναι σχεδιασμένο για να εφαρμόζει το χρώμα στα χείλη με ακρίβεια και να το προστατεύει από τις μουτζούρες. Η μακριά λαβή παρέχει απόλυτο έλεγχο και η σμιλεμένη άκρη είναι τέλεια για τη δημιουργία άποψης γραμμής. Οι τρίχες είναι κοντές για σωστή εφαρμογή του προϊόντος.

2. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΝΕΛΟΥ 
Επιλέξτε το κραγιόν που θα χρησιμοποιήσετε και έπειτα μαζέψτε λίγο προϊόν με το πινέλο και εφαρμόστε το στα χείλη σας σε λεπτές στρώσεις. Ξεκινήστε από το κέντρο με φορά προς τα έξω ώστε να μη φορτώσετε τις άκρες με πολύ χρώμα. Έτσι θα έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που διαρκεί και δε μουτζουρώνει. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε περισσότερες στρώσεις ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε. Για ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε την άκρη του πινέλου για να τονίσετε τις γωνίες.

3. ΤΟ ΠΙΝΕΛΟ ΓΙΑ BLENDING (E01)
Για ματ αποτέλεσμα, ολοκληρώστε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για πούδρα που θα βουτήξετε σε διάφανη πούδρα. Περάστε το απαλά πάνω από τα χείλη σας και είστε έτοιμες – ματ χείλη!

 
Ακολουθήστε μας: