Τροφή για την Επιδερμίδα Τι να τρώτε για όμορφη επιδερμίδα

     Έχουμε κάτι για εσάς που λατρεύετε ό,τι αφορά περιποίηση επιδερμίδας! Όσο φανταστικά κι αν είναι τα προϊόντα σας για την περιποίηση επιδερμίδας, αν δεν τρέφεστε υγιεινά, δεν θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε! Θρέψτε την επιδερμίδα σας εκ των έσω με βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά και απογειώστε την!

      Η υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί για να έχετε μία καταπληκτική, υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Αν η διατροφή μας βασίζεται στον καφέ και το γρήγορο φαγητό, το πιθανότερο είναι να μην λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Τα μάτια μπορεί να είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά η επιδερμίδα είναι σίγουρα ο καθρέφτης των διατροφικών επιλογών μας! Η ωχρότητα, η ξηρότητα, η ξεφλουδισμένη επιδερμίδα, η ερυθρότητα και η υπερμελάγχρωση είναι όλα σημάδια ότι μπορεί να μας λείπουν κάποια βασικά θρεπτικά συστατικά.

 

Ποιες βιταμίνες και μέταλλα χρειαζόμαστε για υγιή επιδερμίδα;
• Οι βιταμίνες Β συμβάλλουν στη βελτίωση της ξηρής, τραχιάς ή με κνησμό επιδερμίδας.
• Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου.
• Ο ψευδάργυρος βοηθά στην επούλωση και την αποκατάσταση.
• Το μαγνήσιο βοηθά στη μείωση της φλεγμονής.
• Ο χαλκός είναι απαραίτητος για τη δημιουργία ελαστίνης και τη μείωση της μελάγχρωσης. Η ελαστίνη είναι μια πρωτεΐνη που δίνει στην επιδερμίδα τη δομή της.
• Η πρωτεΐνη βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης.
• Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας μας από το οξειδωτικό στρες και στην πρόληψη της γήρανσης.
• Τα Ωμέγα 3 βοηθούν στη βελτίωση της ξηρής επιδερμίδας λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης τους.

 

Ποιες τροφές είναι ιδανικές για υγιή επιδερμίδα;
Μία εξαίρετη διατροφή γεμάτη θρεπτικά συστατικά για υγιή επιδερμίδα είναι η Σκανδιναβική Διατροφή, η οποία είναι σαν την Μεσογειακή, αλλά σε σκανδιναβικό στυλ! Βασίζεται σε λαχανικά, φρούτα, μούρα, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, πατάτες, ξηρούς καρπούς, σπόρους, πρωτεΐνες όπως λιπαρά ψάρια, θαλασσινά, αυγά και άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών και κραμβέλαιο. Προσφέρει πληθώρα βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, ιδανικά για τη βέλτιστη υγεία της επιδερμίδας.

Συμβουλές:
• Εκτός από την υγιεινή διατροφή, συμπληρώστε τη ρουτίνα σας λαμβάνοντας καθημερινά μία πολυβιταμίνη που περιέχει βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας.
• Αν δεν είστε σίγουροι για το αν χρειάζεστε μία πολυβιταμίνη, διαβάστε αυτό! Να θυμάστε, ότι τα συμπληρώματα δεν πρέπει ποτέ να υποκαθιστούν την υγιεινή διατροφή, αλλά να χρησιμοποιούνται για να βοηθούν στην κάλυψη των διατροφικών κενών, ώστε να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Αντιοξειδωτικά για αντιγήρανση
Τα αντιοξειδωτικά είναι ισχυρά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων της επιδερμίδας μας από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση. Η Σκανδιναβική Διατροφή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βρίσκονται σε μεγαλύτερη αφθονία στα φρούτα, λαχανικά και μούρα. Γεμίστε το πιάτο σας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου – κάντε το όσο το δυνατόν πιο ποικίλο!

Συμβουλές:
• Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε τη συνταγή μας για μια νόστιμη λιχουδιά πλούσια σε αντιοξειδωτικά. (Έχει και σοκολάτα!)
• Συμπληρώστε με ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες C και Ε και η φυσική ασταξανθίνη η οποία έχει αποδειχθεί σε επιστημονικές μελέτες ότι έχει ισχυρή δράση ενάντια στις βλαβερές υπεριώδεις ακτινοβολίες, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη της γήρανσης της επιδερμίδας.

 

Η υγιής επιδερμίδα ξεκινά από την υγεία του εντέρου
Προκλήσεις της επιδερμίδας, όπως η ακμή, η ροδόχρους ακμή, η ψωρίαση και η ατοπική δερματίτιδα, συνδέονται και με την κακή υγεία του εντέρου. Οι φυτικές ίνες είναι ο σιωπηλός σωτήρας της υγείας του εντέρου μας! Οι πρεβιοτικές φυτικές ίνες τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια στο μικροβίωμα του εντέρου μας, το οποίο συνδέεται με την υγεία της επιδερμίδας καθώς και με πολλές άλλες πτυχές της ευεξίας. Μπορείτε να βοηθήσετε στη διατήρηση της ισορροπίας του μικροβιώματος του εντέρου σας, τροφοδοτώντας άμεσα με καλά βακτήρια το έντερό σας μέσω της διατροφής σας ή ενός συμπληρώματος.

Συμβουλές:
• Οι φυτικές ίνες βρίσκονται στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα όσπρια.
• Κάντε κλικ εδώ για πέντε δημιουργικούς τρόπους ώστε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας!
• Στις καλές διατροφικές πηγές προβιοτικών περιλαμβάνονται το γιαούρτι με ζωντανούς οργανισμούς και τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το kimchi, το ξινολάχανο και το kombucha.

Νερό για ενυδατωμένη, υγιή όψη επιδερμίδας
Η ενυδάτωση είναι απίστευτα σημαντική για τη συνολική μας υγεία, συμπεριλαμβανομένης της επιδερμίδας μας. Τα κύτταρα της επιδερμίδας εξαρτώνται από την επαρκή ενυδάτωση για να λειτουργήσουν σωστά, γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό. Η επιδερμίδα που στερείται ενυδάτωσης εμφανίζεται θαμπή και ξηρή, με πιο ορατές γραμμές και ρυτίδες, ενώ η καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι σφριγηλή, λεία και λαμπερή!

Συμβουλές:
• Στην υγειά σας! 8 ποτήρια νερό την ημέρα την ξηρότητα την κάνουν πέρα.
• Προμηθευτείτε ένα ελαφρύ μπουκάλι νερού για ενυδάτωση εν κινήσει.

Πώς να βρείτε τη σωστή υφή κραγιόν για εσάς

    Τολμηρό ματ χρώμα. Ζουμερή λάμψη. Ενυδατικά balms για τα χείλη. Είτε θέλετε να απογειώσετε την εμφάνισή σας για μία νυχτερινή έξοδο, είτε να προσθέσετε μία πινελιά φρεσκάδας για να τελειοποιήσετε το no makeup look σας, οι επιλογές είναι απεριόριστες όταν πρόκειται να επιλέξετε τη σωστή υφή κραγιόν. Για καλή σας τύχη, αναλύουμε τις φόρμουλες των κραγιόν THE ONE σε έναν γρήγορο οδηγό για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε.

 

ΘΕΛΕΤΕ: Τολμηρά ματ χείλη
Αν θέλετε να κάνετε εντύπωση αλλά και να δείχνετε cool χωρίς κόπο, τότε επιλέξτε ματ χείλη. Το μυστικό μακιγιάζ των Γαλλίδων, αυτή η απαλή υφή εξισορροπεί το τολμηρό χρώμα – καθιστώντας το εξίσου κατάλληλο τόσο για το γραφείο όσο και για τις βραδινές εξόδους.

Προτιμήστε φόρμουλες που δεν μεταφέρονται και κλειδώνουν στη θέση τους, όπως το Κραγιόν Ultra Fix Colour Unlimited THE ONE. Αυτή η νέα υγρή υφή προσφέρει ένα τολμηρό, βελούδινο-ματ φινίρισμα γεμάτο άνεση στα χείλη (το φοράτε και το ξεχνάτε). Ή αν προτιμάτε ένα κλασικό κραγιόν, δοκιμάστε το original Ultra Fix Colour Unlimited THE ONE.

 

ΘΕΛΕΤΕ: Λαχταριστά glossy χείλη
Αν ακόμη δεν έχετε ανακαλύψει τα έλαια χειλιών, μάθετε το εξής! Εν μέρει balm, εν μέρει gloss, και με την τέλεια δόση χρώματος- σκεφτείτε τα έλαια χειλιών ως μια σύγχρονη εκδοχή του lip gloss. Θα έχετε όλη τη λάμψη, αλλά χωρίς να κολλάει – και με πρόσθετα, θρεπτικά οφέλη περιποίησης επιδερμίδας.

Για να απογειώσετε τη λάμψη των χειλιών σας, δοκιμάστε το Έλαιο Χειλιών Lip Spa THE ONE . Εμπλουτισμένο με αγνό έλαιο Macadamia, το πιο σύγχρονο superfood για τα χείλη, ενυδατώνει εντατικά τα χείλη με ένα γυαλιστερό πέπλο, σφραγίζοντας την υγρασία για να προστατεύει και να καταπραΰνει με κάθε εφαρμογή. Με τη λάμψη ενός gloss, αλλά την άνεση που ανταγωνίζεται ένα balm, θα επαναπροσδιορίσει την αίσθηση που νομίζετε ότι έχει η λάμψη! Απολαύστε ένα αξιοζήλευτο glossy φινίρισμα και απαλά χείλη.

 

ΘΕΛΕΤΕ: Glamorous χείλη με έντονη λάμψη
Έχετε δοκιμάσει το vinyl lip trend; Πρόκειται για χείλη με έντονη λάμψη, που δεν είναι μόνο glossy αλλά έχουν πλούσιο, εντυπωσιακό χρώμα. Σκεφτείτε χείλη που απαιτούν την προσοχή – που σας κάνουν να σταματάτε και να λέτε “WOW!”. Μας αρέσει να έχουμε τουλάχιστον ένα από αυτά τα κραγιόν στο νεσεσέρ μας, καθώς αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για να μετατρέψετε γρήγορα ένα look από πρωϊνό σε βραδινό.

Το Κραγιόν Πλούσιας Λάμψης Irresistible Touch THE ONE, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι αυξάνει την γοητεία σας, και θα σας χαρίσει αμέσως χρώμα μεγάλης διάρκειας και υψηλής λάμψης. Εναλλακτικά, επιλέξτε μία πινελιά λάμψης: Το Κραγιόν Colour Stylist Super Pout THE ONE έχει εξαιρετικά κρεμώδη υφή με πέρλες για λάμψη, ενώ είναι σχεδιασμένο με την Τεχνολογία Instant Plumping για να σας χαρίσει πλούσια χείλη με όγκο.

 

ΘΕΛΕΤΕ: Μία ζουμερή, ενυδατική πινελιά χρώματος
Τα lip balms με χρώμα είναι το κατάλληλο προϊόν χειλιών για να τελειοποιήσετε το no makeup makeup look. Με διάφανες πινελιές χρώματος που ενυδατώνουν τα χείλη, αυτή η ενυδατική υφή δίνει ακριβώς τη σωστή ποσότητα χρώματος – και επιπλέον, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι εξαιρετικά εύκολα στην εφαρμογή, καθιστώντας τα την ιδανική επιλογή για όσες διστάζουν να φορέσουν κραγιόν.

Αγαπάμε το Lip Spa Lip Balm THE ONE, ένα ενυδατικό balm με μια διάφανη απόχρωση που θρέφει τα ξηρά, σκασμένα χείλη. Επιπλέον, διαθέτει έναν διπλό πυρήνα με οφέλη προστασίας & όγκου!

Πώς να δημιουργήσετε το Latte Μακιγιάζ με τα Giordani Gold

      Έχετε ερωτευτεί το latte makeup που βλέπετε στο TikTok και αναρωτιέστε πώς να το φορέσετε και το φθινόπωρο; Μην ψάχνετε άλλο γιατί δίνουμε επιτέλους τη δική μας απάντηση σε αυτή την viral τάση! Ανακαλύψτε τα μυστικά για να πετύχετε εύκολα το latte μακιγιάζ χρησιμοποιώντας την πλήρη συλλογή Giordani Gold, για να υποδεχθείτε τους πιο ψυχρούς μήνες που έρχονται με λάμψη και ζεστασιά.

 

Στις μέρες μας, τα beauty trends έρχονται και φεύγουν όπως τα αμέτρητα βίντεο του TikTok, αλλά ένα στυλ παραμένει ισχυρό – το “latte μακιγιάζ”. Αυτή η τάση απέκτησε δημοτικότητα για την ικανότητά της να προσδίδει μία ζεστασιά και λάμψη στο πρόσωπο, εν μέρει χάρη σε supermodels όπως η Kendall Jenner και η Hailey Bieber. Αλλά αυτό που κάνει το συγκεκριμένο look ακόμα πιο ελκυστικό είναι το πόσο εύκολα προσαρμόζεται στους πιο ψυχρούς μήνες. Εξάλλου, τι θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο στο φθινόπωρο από τις γήινες αποχρώσεις που εμπνέονται από το αγαπημένο σας ρόφημα καφέ; Είστε έτοιμοι να μάθετε πώς να αποκτήσετε το latte μακιγιάζ χρησιμοποιώντας τη ΝΕΑ μας σειρά μακιγιάζ Giordani Gold με συστατικά περιποίησης επιδερμίδας; Ας ξεκινήσουμε!

ΒΑΣΗ
Σε αντίθεση με το βαρύ contouring που κάποτε κυριαρχούσε, το latte μακιγιάζ εστιάζει στη δημιουργία μιας απαλής εμφάνισης, με ζεστούς απαλούς τόνους που ενισχύουν τα φυσικά χαρακτηριστικά σας. Ξεκινήστε με ένα ενυδατικό primer που λειαίνει την επιδερμίδα για μία λαμπερή, νεανική βάση. Συνεχίστε με το ανάλαφρο make up μας με Νιασιναμίδη και Υαλουρονικό οξύ για βαθιά φροντίδα της επιδερμίδας, ή εναλλακτικά καλύψτε τοπικά κάποια σημεία για ένα ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα. Παραλείψτε το έντονο highlighting και τo περίπλοκo contouring, επιλέγοντας ένα μπρονζέ χρώμα που θα προσθέσει μια πινελιά ζεστασιάς στο πρόσωπό σας.

Aποκτήστε τα προϊόντα που θα χρειαστείτε γι’ αυτό το look:
• Primer Ενισχυμένο με Serum Giordani Gold
• Make-up Eternal Glow με SPF 25 Giordani Gold
• Concealer Ενισχυμένο με Serum Giordani Gold
• Πέρλες Εμπλουτισμένες με Serum Giordani Gold σε Golden Bronze

 

ΜΑΤΙΑ
Το κλειδί για να πετύχετε το latte μακιγιάζ είναι η σωστή επιλογή χρωματικής παλέτας για τα μάτια σας. Αγκαλιάστε τη μονοχρωμία με γήινα καφέ και απαλά ουδέτερα χρώματα που μιμούνται τους πλούσιους τόνους των καβουρδισμένων κόκκων καφέ. Οι ματ σκιές ματιών σε ζεστές αποχρώσεις καραμέλας και καβουρδισμένου αμυγδάλου είναι ιδανικές για να δημιουργήσετε βάθος και διάσταση στα βλέφαρά σας. Τονίστε περισσότερο τα μάτια σας με μία λεπτή γραμμή καφέ eyeliner για διακριτικό αποτέλεσμα χωρίς να υπερβάλετε. Δημιουργήστε μία “φτερωτή” γραμμή με το eyeliner και σβήστε το στην πτυχή του ματιού σας για να δημιουργήσετε διαβαθμισμένο εφέ. Ολοκληρώστε με μάσκαρα για πλούσιο όγκο στις πάνω βλεφαρίδες σας, ενώ κρατήστε τις κάτω βλεφαρίδες γυμνές και απλές.

Aποκτήστε τα προϊόντα που θα χρειαστείτε γι’ αυτό το look:
• Παλέτα με Σκιές Ματιών Giordani Gold Divine
• Mάσκαρα Volume Phenomenon Giordani Gold
• Αδιάβροχο Eyeliner Stylo The σε Brown Mocha

ΧΕΙΛΗ ΚΑΙ ΦΡΥΔΙΑ
Πειραματιστείτε και διασκεδάστε με αποχρώσεις στα χείλη σε ζεστό μπεζ, απαλή καραμέλα ή απαλή τερακότα για να συμπληρώσετε το look σας που εμπνέεται από τον καφέ latte. Επιλέξτε τα κραγιόν μας εμπλουτισμένα με Υαλουρονικό Οξύ και Πεπτίδιο Lip Revive, που προσφέρουν έως 6 ώρες σταθερό και φωτεινό ματ φινίρισμα, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την υφή των χειλιών για πιο απαλά και λεία χείλη. Όσο για τα φρύδια σας, αγκαλιάστε το φυσικό τους σχήμα και γεμίστε απαλά τυχόν αραιές περιοχές με ένα μολύβι φρυδιών που ταιριάζει με το χρώμα των μαλλιών σας – και ιδού! Ανταγωνίζεστε τον πρωινό σας latte με γαλακτώδη ζεστασιά και κομψότητα χωρίς κόπο.

Aποκτήστε τα προϊόντα που θα χρειαστείτε γι’ αυτό το look:
• Κραγιόν Eternal Glow με SPF 25 Giordani Gold σε Dolce Caramel
• Καφέ Moλύβι Φρυδιών Giordani Gold Iconic Cushion

4 Τρόποι για την Καλύτερη Υγεία των Οστών

Γνωρίζετε ότι από τα 30 μας χρόνια και μετά σιγά σιγά τα οστά μας χάνουν την πυκνότητά τους και αυξάνεται ο κίνδυνος να αναπτύξετε εύθραυστα οστά στο μέλλον; Βοηθήστε την διαχείριση του κινδύνου με 4 απλά βήματα!

Όταν σκέφτεστε να φροντίσετε την υγεία και την ευεξία σας, τα οστά σας μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε – άλλωστε δεν μπορείτε να τα δείτε! Αλλά τα οστά – όπως και οι μύες μας – είναι ζωντανός ιστός, που αναπτύσσεται και αλλάζει συνεχώς κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Αναπτύσσουμε οστική μάζα κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, φτάνουμε στο μέγιστο της οστικής μας μάζας περίπου στα μέσα της δεκαετίας των 20 ετών και αρχίζουμε να χάνουμε οστική μάζα μετά την ηλικία των 30 ετών περίπου. Για τις γυναίκες, η απώλεια αυτή επιταχύνεται κατά την εμμηνόπαυση, με αποτέλεσμα να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εύθραυστων οστών σε μεγάλη ηλικία. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ό,τι μπορείτε για να χτίσετε δυνατά, πυκνά οστά όταν είστε νέοι και να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την οστική πυκνότητα καθώς μεγαλώνετε!

Ευτυχώς, η σωστή διατροφή και ο τρόπος ζωής σας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση αυτού του ενδεχόμενου. Ακολουθούν τέσσερις τρόποι για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή και γερά!

 

1. Φροντίστε να λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο
Το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για τη δόμηση ισχυρών οστών και υγιών δοντιών σε όλα τα στάδια της ζωής μας. Καθώς το σώμα μας δεν παράγει ασβέστιο δεν μπορούμε να βασιζόμαστε 100% στην διατροφή μας και συνεπώς είναι δύσκολο να έχουμε επαρκή πρόσληψη ασβεστίου καθημερινά.

Αυξήστε την πρόσληψη ασβεστίου με τροφές όπως γαλακτοκομικά, σαρδέλες (με το κόκκαλο), τόφου, αμύγδαλα, φουντούκια και φασόλια. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο.

Περιορίστε την πρόσληψη του αλατιού και του νατρίου καθώς συμβάλλουν στην έλλειψη ασβεστίου στα οστά. Επίσης προσπαθήστε να περιορίσετε τον καφέ και τα αναψυκτικά.

2. Γυμναστείτε
Οι ασκήσεις βάρους είναι τέλειες για την υγεία των οστών. Χρησιμοποιώντας το βάρος σας για να ασκήσετε πίεση στα οστά, ουσιαστικά ενεργοποιείτε την ανάπτυξη των οστών και την μείωση της οστικής πυκνότητας που σχετίζεται με την ηλικία. Μερικές εύκολες ασκήσεις βάρους περιλαμβάνουν: σχοινάκι, πηδηματάκια, στεπ, καθίσματα, περπάτημα και ρακέτες.

 

3. Βγείτε έξω
Αισθανθείτε υπέροχα και μεγιστοποιήστε την απορρόφηση του ασβεστίου απολαμβάνοντας χρόνο στη φύση. Η Βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου στα οστά. Μπορείτε να παίρνετε λίγη βιταμίνη D από τη διατροφή σας και ο οργανισμός σας την παράγει φυσικά όταν η επιδερμίδα σας εκτίθεται στον ήλιο. Στοχεύστε σε 15-30 λεπτά ήλιου την ημέρα και λίγο περισσότερο για όσους ζουν Βόρεια, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Γιατί να μην κάνετε την άσκησή σας στην ύπαιθρο και να πετύχετε μ΄ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια; Και μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας!

4. Πάρτε ένα συμπλήρωμα ασβεστίου
Αν ανησυχείτε ότι δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή σας, ένα συμπλήρωμα ασβεστίου μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος να συμπληρώσετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα οστά σας.

Μπορείτε να ηρεμήσετε γνωρίζοντας ότι κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για τα οστά σας!

5 tips για να μειώσετε την υπερμελάγχρωση και τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας

      Πώς να απαλλαγείτε από τον ανομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας; Διαβάστε αυτά τα εύκολα lifestyle tips και μάθετε για τη στοχευμένη ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας που βοηθάει στον έλεγχο της υπερμελάγχρωσης και των δυσχρωμιών της επιδερμίδας.

Υγιεινή διατροφή

Γεμίστε το πιάτο σας με λαχανικά! Μπορεί να γνωρίζετε ότι η υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί για υγιή όψη επιδερμίδας, γνωρίζατε όμως ότι μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά (π.χ. φρούτα και λαχανικά) μπορεί να μειώσει τις ελεύθερες ρίζες στην επιδερμίδα σας, να βελτιώσει την υγεία της επιδερμίδας και να βοηθήσει στις δυσχρωμίες και την υπερμελάγχρωση;

Χρησιμοποιήστε πάντα SPF
Αν και αγαπάμε τον ήλιο για τις ζέστες του ακτίνες, δεν είναι πάντα ευεργετικές για την επιδερμίδα μας. Ο ήλιος είναι η κύρια αιτία εμφάνισης της υπερμελάγχρωσης και των σκούρων κηλίδων, αλλά και των σημαδιών γήρανσης όπως οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές στο «πόδι της χήνας». Φοράτε καθημερινά SPF, έστω κι αν πρόκειται για μια συννεφιασμένη μέρα.

Αποφύγετε τη ρύπανση πάνω στην επιδερμίδα
Αν μένετε στην πόλη, τότε η επιδερμίδα σας εκτίθεται καθημερινά σε σωματίδια χημικής και φυσικής ρύπανσης όπως για παράδειγμα καυσαέριο και σκόνη. Όταν τα σωματίδια συσσωρεύονται στην επιδερμίδα σας, τότε μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτικό στρες το οποίο κάνει την επιδερμίδα σας πιο ευάλωτη στην υπερμελάγχρωση και τις σκούρες κηλίδες. Ο καλύτερος τρόπος για το αποφύγετε είναι κάνετε πάντα, και τονίζουμε πάντα, κάθε βράδυ καθαρισμό στο πρόσωπό σας για να απομακρύνετε τους ρύπους. Συστήνουμε, επίσης, τη χρήση προϊόντων περιποίησης επιδερμίδας που περιέχουν συστατικά προστασίας από τη ρύπανση και προστατεύουν την επιδερμίδα σας από τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των βλαβερών σωματιδίων.

Προστατέψτε το φράγμα του δέρματος
Όπως οι τοίχοι στο σπίτι σας σας προστατεύουν από εξωτερικούς παράγοντες, έτσι η λειτουργία του φράγματος του δέρματός σας είναι το κλειδί για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας υγιή με ομοιόμορφο τόνο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το φράγμα του δέρματος αποκαθιστά τη φθορά που προκαλείται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να προστατέψετε το φράγμα, διατηρήστε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και χρησιμοποιήστε συστατικά όπως νιασιναμίδη που δρα για την ενίσχυσή του.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας για υπερμελάγχρωση και δυσχρωμίες
Αν η προληπτική φροντίδα που ακολουθείτε δεν έχει αποτέλεσμα και έχετε ήδη σκούρες κηλίδες και άλλες δυσχρωμίες όπως κιτρινωπούς, ερυθρούς και γκριζωπούς τόνους, τότε μπορεί να σας βοηθήσουν προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τη μείωση της υπερμελάγχρωσης και των δυσχρωμιών. Η NovAge Brilliance είναι η προηγμένη σειρά περιποίησης επιδερμίδας της Oriflame που μειώνει όλες τις έντονες δυσχρωμίες του τόνου της επιδερμίδας και τις σκούρες κηλίδες σε μόλις 2 εβδομάδες*.

Πώς λειτουργεί;
• Η Τεχνολογία Ρύθμισης του Τόνου της Επιδερμίδας διακόπτει την υπερβολική παραγωγή μελανίνης◊, μειώνει την υπερμελάγχρωση και βελτιώνει τις δυσχρωμίες του τόνου της επιδερμίδας.
• Τα Εκχυλίσματα Φυτικών Βλαστοκυττάρων Ribwort βοηθούν στην εξουδετέρωση των αρνητικών επιπτώσεων του οξειδωτικού στρες για να καταπολεμήσουν τις κύριες δυσχρωμίες του τόνου της επιδερμίδας.
• Η Στρατηγική Υγρασίας Aqua-Bank κλειδώνει και παρέχει την απαραίτητη ενυδάτωση στην επιδερμίδα όλο το 24ωρο. Προάγει τη διάφανη, φωτεινή επιδερμίδα.

*Τεστ Καταναλωτών
◊ Βασισμένο στη δράση της Τεχνολογίας Skin Tone Regulator Technology activity στο MITF – ένας κύριος ρυθμιστής της χρώσης – δοκιμασμένο in vitro.

 

   5 ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας, όμως το τι βάζουμε στον οργανισμό μας και πότε είναι εξίσου σημαντικό.

Όχι
• Καφές μετά το μεσημέρι – για τους περισσότερους, η καφεΐνη κάνει περίπου 10 ώρες για να διασπαστεί τον οργανισμό. Εάν πιείτε καφέ το απόγευμα, ο οργανισμός σας μπορεί να αντιδράσει μετά τα μεσάνυχτα και αυτό δεν είναι καλό για τον ύπνο σας! Για να είστε σίγουροι, πιείτε το τελευταίο σας καφέ πριν το μεσημέρι!

• Πολλές φυτικές ίνες χωρίς να πίνετε νερό – η κατανάλωση φυτικών ινών είναι τέλεια για την υγεία του πεπτικού όμως εάν δεν πίνετε αρκετό νερό μπορεί να αισθανθείτε άσχημα. Οι ίνες απορροφούν το νερό, που βοηθά την τροφή να κινείται ταχύτερα στον οργανισμό και ευκολότερο να αποβληθούν. Εάν είστε αφυδατωμένοι, το πεπτικό σύστημα δε λειτουργεί ομαλά!

Ναι
• Τρώτε τα γεύματά σας κάθε μέρα την ίδια ώρα – ο οργανισμός μας λατρεύει τις συνήθειες! Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η χρονικά άτακτη διατροφή σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο διαταραχής του μεταβολισμό όπως και υψηλή πίεση και ΔΜΣ. Ο μεταβολισμός μας είναι σε 24ωρο πρόγραμμα και περιμένει τα ίδια πράγματα κάθε μέρα και στις ίδιες ώρες!

• Τρώτε μαύρη σοκολάτα αντί για γάλακτος – η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα κακάο (70% και πάνω) είναι καλύτερη επιλογή από τη σοκολάτα γάλακτος. Είναι γεμάτη υγιεινά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό σας από τη γήρανση και τις αρρώστιες, έχει λιγότερη ζάχαρη και περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

• Αυξήστε την πρόσληψη ψευδάργυρου για καλύτερο ύπνο – πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα ψευδαργύρου σχετίζονται με την ποιότητα του ύπνου. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται στο κρέας, στα όστρακα, στα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα γαλακτοκομικά. Μπορείτε επίσης να συμπληρώνετε την πρόσληψη ψευδάργυρου με διατροφικά συμπληρώματα.

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Οι Γιορτές είναι γεμάτες πειρασμούς. Η υπερκατανάλωση φαγητού, ποτών και γλυκών μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε νωθρότητα και όχι πολύ υγιείς. Ζητήσαμε λοιπόν από την Διατροφολόγο μας, Elisabet Nordström, να μας δώσεις τις καλύτερες συμβουλές της για τις γιορτές.
1. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ! 
Αφού γεμίσετε το στομάχι σας με φρούτα και λαχανικά, θα καταναλώσετε λιγότερη ποσότητα από φαγητά πλούσια σε θερμίδες. Επιπλέον, θα παρέχετε στο σώμα σας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία χωρίς περιττές θερμίδες. Όταν είναι δυνατόν, επιλέγετε οργανικά φρούτα και λαχανικά.
2. ΠΑΡΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 
Ένα καθημερινό συμπλήρωμα με βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά και Ω3 λιπαρά οξέα, θα διασφαλίσει ότι λαμβάνετε τα ιχνοστοιχεία που υποστηρίζουν τη φυσική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, της καρδιάς, της όρασης και του μεταβολισμού.
3. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ 
Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο, αυξάνει την όρεξη και έχει πολλές θερμίδες. Επιπλέον είναι τοξικό για τον οργανισμό. Μειώστε λοιπόν την κατανάλωση για υγιείς γιορτές.
4. ΦΟΡΕΣΤΕ ΕΝΑΝ ΜΕΤΡΗΤΗ ΒΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ 10.000 ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Η ήπια άσκηση όπως το περπάτημα, καίει λίπος, διευκολύνει τον έλεγχο του βάρους, ενδυναμώνει το σώμα σας και σας χαρίζει ενέργεια. Επιπλέον είναι ένας ωραίος τρόπος κοινωνικοποίησης!
5. ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΝΩΡΙΣ! 
Η έλλειψη ύπνου έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στον οργανισμό, πχ στο ανοσοποιητικό και στην όρεξη. Μην παραλείπετε λοιπόν τον καλό ύπνο!
top_img

10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟ, ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ

Το να συνδυάζει κανείς καριέρα, σχέσεις, προσωπική ζωή και οικογένεια μπορεί αν είναι δύσκολο. Δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρήσεις την ισορροπία.
 
 
 
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ
Ένα θρεπτικό πρωινό θα δώσει στο σώμα και στο μυαλό την ενέργεια που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την ημέρα που έρχεται. Το τέλειο πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει φυτικές ίνες και δημητριακά ολικής αλέσεως, κάποια πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη και τα γλυκαντικά με φρέσκα φρούτα ή μέλι.
ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΝΕΡΟ
Το πόσιμο νερό είναι απαραίτητο για την υγεία σας. Βοηθά στην μεταφορά θρεπτικών συστατικών, απομακρύνει τις τοξίνες και τονώνει τους μυς σας. Επίσης, διατηρεί την επιδερμίδα σας φρέσκια.
ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Το να ισορροπείτε την καριέρα με την οικογενειακή ζωή μπορεί να είναι δύσκολο ακόμα και αδύνατο κάποιες φορές. Το πιο σημαντικό είναι να βάζετε προτεραιότητες. Αποφασίστε τι είναι σημαντικό για σας και να επιμείνετε σε αυτό χωρίς ενοχές. Δεν είστε Superwoman – και αυτό είναι ΟΚ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ
Το σώμα και το μυαλό μας συνδέονται. Όταν είμαστε ενεργοί το σώμα μας απελευθερώνει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες που πυροδοτούν θετικά συναισθήματα. Αν έχετε παιδιά γιατί να μην προσπαθήσετε να κάνετε πράγματα ως οικογένεια; Η ποδηλασία, η κολύμβηση ή κάποιο άθλημα είναι καλοί τρόποι να κάνετε πράγματα μαζί.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ
Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα μπορούν να καλύψουν κενά στη διατροφή σας. Μια πολυβιταμίνη ειδική για την ηλικία και τις ανάγκες σας είναι ένας καλός τρόπος για να λαμβάνετε τα συστατικά που χρειάζεστε.
 
ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ
Για να είστε υγιείς και χαρούμενοι χρειάζεται να βάζετε στο πρόγραμμα και λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Ακόμα και αν είναι μόνο δέκα λεπτά την ημέρα, το να αφιερώνετε λίγο χρόνο στο εαυτό σας μειώνει το άγχος.
ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ
Ο ύπνος τονώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, είναι αντιγηραντικός, και βοηθάει στην υγεία και στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι καλό να κοιμάστε 8 ώρες, και τα παιδιά τουλάχιστον 9. Προσπαθήστε να οργανώστε το χρόνο σας έτσι ώστε όλη η οικογένεια σας να κοιμάται καλύτερα.
 
 
 
    ΑΚΟΥΣΤΕ     ΚΑΙ    ΜΙΛΗΣΤΕ

Αφήστε λίγο την τεχνολογία. Αφιερώστε λίγο χρόνο για σας και την οικογένεια σας χωρίς τηλεφώνα υπολογιστές και τηλεόραση. Ακούγοντας και μιλώντας με την οικογένεια σας χωρίς περισπασμούς δυναμώνετε τη σχέση σας.
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΩΜΕΓΑ-3
Ο οργανισμός μας δεν παράγει Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Έτσι, πρέπει να τα παίρνουμε μέσω της διατροφής μας. Τα Ωμέγα-3 βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος ή ο σολομός αλλά και σε καθημερινά συμπληρώματα. Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη είναι η αντιφλεγμονώδης δράση τους. Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι τα Ωμέγα-3 μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αρθρίτιδας και στις καρδιοπάθειες.
ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ
Τα θετικά συναισθήματα, όπως η ευγνωμοσύνη, δεν μας κάνουν μόνο να νιώθουμε καλύτερα αλλά μας βοηθούν και να αποδίδουμε καλύτερα. Η θετική σκέψη μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τον πόνο, να σας προστατέψει από κρυολογήματα και να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα. Προσπαθήστε να σκέφτεστε τρία πράγματα κάθε μέρα που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!
 
 

EATING VS EXERCISING
“ Πολύ συχνά οι άνθρωποι μετά την άσκηση καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από όσες πιστεύουν ότι έχουν κάψει, ιδιαίτερα όταν η γυμναστική της επιλογής τους προκαλεί πείνα,” εξηγεί η Elisabet. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι συνεχώς υπερτιμάμε πόσες θερμίδες καίμε με τη γυμναστική ενώ παράλληλα υποτιμάμε το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε. Ξεχνάμε τα μικροπράγματα – μια χούφτα ξηροί καρποί, ένα αναψυκτικό, ένα φρούτο – και αυτά τα σνακ συσσωρεύονται όπως και τα κιλά. “ Είναι απλά μαθηματικά,” επιβεβαιώνει η Elisabet, “ για να χάσουμε κιλά, πρέπει να καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνουμε.”
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ 
“ Εάν ασκείστε πολύ όμως τρώτε τα λάθος πράγματα ή απλώς τρώτε πολύ, δεν θα χάσετε βάρος.» Προτείνει να κάνετε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που θα σας κρατά χορτάτους για περισσότερο και θα σας αποτρέπει από την κατανάλωση περισσότερων θερμίδωνcalories. “ Σιγουρευτείτε ότι γεμίζετε τουλάχιστον το μισό σας πιάτο με λαχανικά και αποφύγετε τα αναψυκτικά.”
 
ΜΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΙΠΟΥΣ 
Ένα κιλό μύες ζυγίσει όσο και ένα κιλό λίπους – και τα δύο έχουν βάρος ένα κιλό. Ο μυς όμως είναι πιο πυκνός και συμπαγής από το λίπος που σημαίνει ότι καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο σώμα από ότι το λίπος. Ακόμα και εάν το σώμα σας γίνεται πιο σφικτό και γραμμωμένο μπορεί να παρατηρήσετε ότι το βάρος σας αυξάνεται. Αντί να χρησιμοποιήσετε τη ζυγαριά, πάρτε μια μεζούρα και μετρήστε τις περιοχές που σας ανησυχούν. Εάν είναι πιο αδύνατες, τότε πιθανά να έχετε χάσει βάρος αλλά να έχετε χτίσει μυς.
ΒΑΡΟΣ ΝΕΡΟΥ
Το βάρος νερού σημαίνει το νερό που προσωρινά είναι αποθηκευμένο στο σώμα σας. Για αυτό το βάρος σας μπορεί να έχει διακυμάνσεις από τη μία ημέρα στην άλλη. “ Η κατακράτηση μπορεί να αποφευχθεί με την άσκηση, με το να πίνουμε πολύ νερό (γιατί η κατακράτηση συμβαίνει όταν είμαστε αφυδατωμένοι), τη μείωση της κατανάλωσης αλατιού και τις κατανάλωσης φυτικών ινών.”

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
Η καρδιοαναπνευστική άσκηση, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, καίει περισσότερες θερμίδες την ώρα της άσκησης ενώ οι ασκήσεις με βάρος ενθαρρύνουν τον οργανισμό σας να κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρέπει να κάνετε και τα δυο. Ενσωματώνοντας υγιείς συνήθειες στην καθημερινότητά σας, θα δείτε και θετικό αποτέλεσμα στο βάρος σας. “ Δοκιμάστε να βρείτε καλές καθημερινές ασκήσεις,” προτείνει η Elisabet. “ Πάρε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, κατεβείτε από το λεωφορείο λίγες στάσεις νωρίτερα και περιπατήστε, παρκάρετε λίγο πιο μακριά και περπατήστε.” Δοκιμάστε να παρακολουθείτε την καθημερινή σας δραστηριότητα με έναν βηματομετρητή – ο στόχος είναι τα 10,000 βήματα την ημέρα.
Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ 
Η αλήθεια είναι αυτή: για τους περισσότερους ανθρώπους, μια υγιεινή διατροφή έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους σε σχέση με την άσκηση. Όταν όμως μιλάμε για την υγεία μας (που είναι και το πιο σημαντικό πράγμα), χρειάζεστε και τα δυο. Παίρνει χρόνο να χτίσετε μυς όμως εάν παίρνετε βάρος ενώ πάτε για τρέξιμο, τότε δεν το πρόβλημα δεν είναι το βάρος των μυών αλλά μάλλον τρώτε περισσότερο από ότι πρέπει, τρώτε λάθος τροφές ή έχετε κατακράτηση. Ξεκινήστε κάνοντας μικρές αλλαγές στη ζωή σας – περπατήστε, αντικαταστήστε τα αναψυκτικά με νερό – και μπείτε στο δρόμο για μια πιο υγιεινή ζωή!

ΟΔΗΓΟΣ ΕΥΕΞΙΑΣ

Η κατανόηση της επιστημονικής ορολογίας πίσω από τα προϊόντα και τις πρακτικές που θα μας προσφέρουν ευεξία δεν είναι εύκολη. Καθώς ο οργανισμός μας δεν παράγει εκ φύσεως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και Ω λιπαρά οξέα, χρειάζεται να λαμβάνουμε αυτά τα θρεπτικά στοιχεία από τη διατροφή μας. Ποιά όμως, και γιατί; Ο οδηγός μας θα σας δώσει τη βοήθεια που χρειάζεστε.
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Βιταμίνη A Χρειάζεστε Βιταμίνη Α για πιο υγιή επιδερμίδα και όραση αλλά και για την τόνωση του ανοσοποιητικού και την ανάπτυξη. Ο οργανισμός μας μεταβάλλει τη βήτα καροτίνη, το πορτοκαλοκόκκινη χρωστική που βρίσκεται σε λαχανικά και φρούτα σε όσο Βιταμίνη Α χρειαζόμαστε.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Φυλλώδη πράσινα λαχανικά, καρότα, βερίκοκα, γαλακτοκομικά, αυγά και ψάρια.
Βιταμίνη B Υπάρχουν οκτώ αναγνωρισμένες Βιταμίνες Β που σας χαρίζουν υγιή μεταβολισμό, σωστή λειτουργία των νεύρων, των μυών και της κυτταρικής διαίρεσης. Η Βιταμίνη Β είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πολλές επεξεργασμένες τροφές έχουν συνήθως κάποια έλλειψη Βιταμίνης Β.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Ωμά λαχανικά και φρούτα, ξηρούς καρπούς, προϊόντα ολικής άλεσης (όπως σκούρο ρύζι ή μακαρόνια ολικής άλεσης), αυγά, κρέας και ψάρι.
 
Βιταμίνη C Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τη Βιταμίνη C. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου στον συνδετικό ιστό και για αυτό είναι απαραίτητη για υγιή επιδερμίδα, δόντια, κόκκαλα και αιμοφόρα αγγεία. Βοηθά επίσης τον οργανισμό σας να απορροφήσει τον σίδηρο από τις τροφές.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Φρούτα, μούρα, βλαστούς και βολβώδη λαχανικά.
Βιταμίνη D Η πιο σημαντική πηγή βιταμίνης D είναι η ηλιακή ακτινοβολία. Λέγεται πως ένας 30λεπτος περίπατος κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι τόσο ωφέλιμος όσο 10 ποτήρια γάλα! Χρειάζεστε Βιταμίνη D για να απορροφήσετε το ασβέστιο και για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και των μυών. Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει ασθένειες των οστών οπότε είναι απαραίτητο να λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Λιπαρά ψάρια και κρόκους αυγών.
Βιταμίνη E Η Βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική και προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να τα φθείρουν. Λειτουργεί μαζί και παρόμοια με τη Βιταμίνη C.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Ξηρούς καρπούς, φασόλια, αυγά, φυλλώδη λαχανικά και δημητριακά.
Βιταμίνη K Η Βιταμίνη Κ βοηθά στην πήξη του αίματος και στην αναδόμηση και αποκατάσταση των οστών. Τα βακτήρια του εντέρου παράγουν φυσικά Βιταμίνη Κ όμως πρέπει να τη λαμβάνετε και από τη διατροφή σας.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι και λαχανάκια Βρυξελλών)

ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ασβέστιο Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για υγιή κόκκαλα, δόντια και ιστό. Ρυθμίζει την λειτουργία των μυών και των νεύρων και είναι απαραίτητο για την πήξη του αίματος.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Φυλλώδη πράσινα λαχανικά, αμύγδαλα, φασόλια, φρούτα και γαλακτοκομικά.
Μαγνήσιο Το Μαγνήσιο εμπλέκεται σε περισσότερες από 300 βασικές αντιδράσεις του μεταβολισμού του σώματός σας όπως η παραγωγή ενέργειας, η κανονική καρδιακή λειτουργία και η σύσπαση των μυών. Η έλλειψη μαγνησίου από τη διατροφή μας είναι συχνό φαινόμενο.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Φυλλώδη πράσινα λαχανικά, ξηρούς καρπούς (κάσιους και αμύγδαλα), σπόρους και προϊόντα ολικής άλεσης.
Σελήνιο Το σελήνιο βοηθά στη δημιουργία αντιοξειδωτικών ενζύμων που προλαμβάνουν τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Εάν δεν λαμβάνετε αρκετό σελήνιο μπορεί να υποφέρετε από αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή κακή λειτουργία της καρδιάς.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Δημητριακά, ξηρούς καρπούς, μανιτάρια και ψάρι.
 
 
Ψευδάργυρος Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται ψευδάργυρο για να λειτουργεί σωστά. Ο ψευδάργυρος βοηθά τον οργανισμό σας να θεραπεύσει πληγές, να διασπάσει υδατάνθρακες, να χτίσει ισχυρή επιδερμίδα και συμβάλει στη σωστή λειτουργία της όρασης, της όσφρησης και της γεύσης.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Σπόρους (σουσάμι, ηλιόσπορους και πασατέμπο), ξηρούς καρπούς, κρέας, φακές και μανιτάρια.
Το ιώδιο είναι ένα βασικό συστατικό των θυρεοειδών ορμονών, που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγική ικανότητα. Η έλλειψη ιωδίου μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικές διαταραχές.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Αλάτι, φύκια, θαλασσινά, φασόλια, πατάτες, γαλακτοκομικά και αυγά.
Χαλκός Ο χαλκός χρειάζεται για ένα υγιές κεντρικό νευρικό σύστημα, για ενέργεια και για την παραγωγή μελανίνης. Τον χρειάζεστε επίσης για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στην επιδερμίδα και για υγιή συνδετικό ιστό στην καρδιά, το αίμα και τα κόκκαλα.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Φασόλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, σιτηρά και μανιτάρια.
Σίδηρος Ο σίδηρος είναι απαραίτητος στα ερυθρά αιμοσφαίρια ώστε να αποτοξινώνονται και να μεταφέρουν το οξυγόνο μέσα στο σώμα μας. Χωρίς σίδηρο κινδυνεύετε με αναιμία.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Φακές, φασόλια, φράουλες και κόκκινο κρέας
ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ…
Ωμέγα 3Όπως και με τις βιταμίνες, ο οργανισμός μας δεν μπορεί να παράγει Ωμέγα 3 άρα χρειάζεται να το λαμβάνετε μέσω της διατροφής σας ή κάποιου συμπληρώματος. Το Ωμέγα 3 μειώνει τις φλεγμονές βοηθώντας στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και αρθρίτιδας. Συμβάλει επίσης και στη καλή λειτουργία του εγκεφάλου και των ματιών.
Προσθέστε στη διατροφή σας: Λιπαρά ψάρια (σκουμπρί, σολομός, πέστροφα), λιναρόσπορο, καρύδια, συμπληρώματα Ωμέγα 3.
Ακολουθήστε μας: