Wellness. ..τα καλύτερα ιχθυελαια της αγοράς με πατενταρισμενο τρόπο καθαρισμού κ το περίβλημα από δέρμα ψαριού και όχι χοίρου όπως τα περισσότερα που κυκλοφορούν !
Μάθετε τα οφέλη και ρωτήστε με για να σας ενημερώσω! !!
Το καλύτερο δώρο για μας κ τους αγαπημένους μας!

Κάψουλες Ωμέγα 3              Κωδικός :15397

15397
12540658_545329455634377_1141004625521008335_n
Το ιχθυέλαιο παράγεται από την σάρκα λιπαρών ψαριών όπως σολομού, ρέγκας, σκουμπριού, κλυπέας, σαρδέλας και πέστροφας. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ΕPA (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ). Η πραγματική αξία των ιχθυελαίων εντοπίζεται στην περιεκτικότητά τους στα παραπάνω στοιχεία.
Τα δύο λιπαρά οξέα EPA και DHA, είναι σημαντικά στην ανθρώπινη υγεία, καθώς συμβάλλουν ουσιαστικά στην πρόληψη της καρδιοπάθειας, του καρκίνου και άλλων ασθενειών. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν κυρίως σε λιπαρά ψάρια, όπως προαναφέρθηκε, και επίσης στη σόγια, στο λιναρόσπορο, στα πράσινα λαχανικά, στα καρύδια και σε τρόφιμα ενισχυμένα με ωμέγα-3, όπως οι μαργαρίνες.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα διατίθενται και σε συμπληρώματα. Ενώ όλα τα ωμέγα-3 ενισχύουν και στηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, τα ωμέγα-3 από ιχθυέλαια, δηλαδή τα EPA και τα DHA, είναι πιο ισχυρά βιολογικώς από τα ωμέγα-3 λίπη α-λινολενικού οξέος που βρίσκονται σε φυτικές πηγές, όπως ο λιναρόσπορος.
Δυστυχώς, η διατροφή δυτικού τύπου που επικρατεί σε πολλές αναπτυγμένες χώρες είναι φτωχή σε ωμέγα-3. Η απουσία σε ικανοποιητικές ποσότητες αυτών των λιπαρών οξέων μπορεί να συντέλεσε στην αύξηση πολλών χρόνιων παθήσεων που έχουν σχέση ή γενεσιουργό αιτία την χρόνια φλεγμονή, καθώς τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
Ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τα οφέλη των ιχθυελαίων στην υγεία αποκαλύπτει η ιατρική έρευνα.
Έχει αποδειχθεί ότι τα ιχθυέλαια προάγουν την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Πιο συγκεκριμένα:
Επηρεάζουν θετικά την ισορροπία των λιπών του σώματος.
Μειώνουν την πιθανότητα πήξης του αίματος.
Καθιστούν την καρδιά λιγότερο επιρρεπή σε αρρυθμίες.
Μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιοπαθειών, αυξάνοντας την καλή χοληστερόλη HDL, μειώνοντας τα επίπεδα ομοκυστεΐνης και μειώνοντας την υπέρταση.
Εγκυμοσύνη
Η κατανάλωση ψαριών κρίνεται απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό προτείνεται γιατί όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, αλλά και του νευρικού συστήματος του μωρού. Επειδή το πρώτο εξάμηνο το μωρό τρέφεται με γάλα, είναι ωφέλιμο οι μητέρες να θηλάσουν και η διατροφή τους να είναι πλούσια σε λιπαρά ψάρια.
Αρθρίτιδα
Έρευνες υποδεικνύουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά είναι χρήσιμα σε άτομα με αρθρίτιδα. Συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί βελτίωση στα συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας, στους ασθενείς που λάμβαναν συμπληρώματα με ιχθυέλαιο.
Ψυχική Υγεία
Επιστημονικές έρευνες διαπίστωσαν, πως η συμπληρωματική χορήγηση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε ασθενείς με κατάθλιψη, μείωσε σημαντικά την συχνότητα και την ένταση των επεισοδίων τους. Οι περισσότερες έρευνες σχετικά με την κατάθλιψη και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν γίνει με ιχθυέλαια.
Τα χαμηλά επίπεδα αυτών των λιπαρών οξέων έχουν συνδεθεί με κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, μείωση της μνήμης και μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου Αλτσχάιμερ.
Τα ισχυρά αντιψυχωτικά φάρμακα, μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες, γεγονός που κάνει ορισμένους ανθρώπους να τα αποφεύγουν. Από την άλλη, τα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαια, είναι καλύτερα ανεκτά και πιο εύκολα στη λήψη τους, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Πολλές μελέτες όμως, υποστηρίζουν ότι σημαντικό στοιχείο για την καλή ψυχική υγεία, δεν είναι μόνο η πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, αλλά και η σωστή αναλογία μεταξύ ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων. Ο σύγχρονος τρόπος διατροφής, συνεισφέρει μεγαλύτερη πρόσληψη ωμέγα-6 λιπαρών οξέων (διάφορα σπορέλαια, καλαμποκέλαιο, φυστικέλαιο), κάτι που διαταράσσει τη σωστή αναλογία μεταξύ ωμέγα-3 και ωμέγα-6.
Δέρμα και μάτια
Το δέρμα και τα μάτια βελτιώνονται από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Βοηθούν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής που δημιουργούν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Διατηρούν την υγρασία που χρειάζονται τα μάτια, χάρη στην αντιφλεγμονώδη τους δράση.
Πνευματική συγκέντρωση
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από ιχθυέλαια είναι απαραίτητα σε περιόδους πνευματικής καταπόνησης (όπως κατά την περίοδο των εξετάσεων), γιατί τροφοδοτούν τον εγκέφαλο και αυξάνουν την συγκέντρωση.
Οστεοπόρωση
Μελέτες έδειξαν, ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν ιχθυέλαιο, σε συνδυασμό με συμπληρώματα ασβεστίου, παρουσιάζουν καλύτερη οστική πυκνότητα και λιγότερα κατάγματα, από τις γυναίκες που λάμβαναν μόνο συμπληρώματα ασβεστίου.
Πρόληψη καρκίνου
Θετικά αποτελέσματα βρέθηκαν και στη δράση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη.
Συμπτώματα εμμήνου ρύσης
Η τακτική χρήση ιχθυελαίου μπορεί να ωφελήσει τις γυναίκες που παρουσιάζουν κράμπες, λόγω τις εμμήνου ρύσης. Η λήψη ιχθυελαίων κατά την περίοδο, είναι δυνατόν να μειώνει και τα συμπτώματα που αυτή προκαλεί, όπως οι πόνοι στην κοιλιά και ο πονοκέφαλος.
Το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής (Πανεπιστήμιο Κρήτης) προτείνει τα εξής:
Συστάσεις και κατανάλωση ψαριού στην Ελλάδα
Πόσο απαιτείται (γραμμάρια την εβδομάδα)
500 γρ. για εφήβους και ενήλικες.
200 γρ. για παιδιά σχολικής ηλικίας.
100 γρ. για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Αρκετοί άνθρωποι όμως δεν τρώνε καθόλου ψάρι. Οι ειδικοί συνιστούν σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, καθώς και στους καρδιοπαθείς, να παίρνουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπό μορφή συμπληρωμάτων, γιατί αυτό είναι προτιμότερο από να στερούνται τελείως τα οφέλη τους.
1552_545326722301317_6504618816379874244_n

12524053_545327002301289_5908009242945170250_n

 

ΤΟΝΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Με τον χειμώνα να πλησιάζει είναι ώρα να προετοιμάσετε το σώμα και το ανοσοποιητικό σας για το κρύο. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να παραμείνετε υγιείς.
ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ
Ένας τρόπος να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να καταπολεμήσει τις ιώσεις είναι να αυξήσετε την πρόσληψη προβιοτικών. Τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί που ωφελούν το πεπτικό σύστημα και διατηρούν τα έντερα υγιή. Καθώς μεγάλο μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκεται στα έντερα, είναι σημαντικό να εισάγετε φιλικά βακτήρια που διατηρούν την καλή τους λειτουργία. Θα βρείτε προβιοτικά σε διάφορες τροφές όπως γιαούρτι, κεφίρ και ξυνολάχανο.
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η διατροφή σας το χειμώνα είναι πολύ σημαντική. Το να προσφέρετε στον οργανισμό σας τα σωστά θρεπτικά στοιχεία έχει τεράστια επίδραση στο ανοσοποιητικό αλλά και στη γενικότερη υγεία σας. Για να εξασφαλίσετε την πρόσληψη ποικιλίας βιταμινών και ιχνοστοιχείων σας προτείνουμε τη διατροφή του ουράνιου τόξου. Προσθέστε πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα σε κάθε γεύμα – όσα περισσότερα χρώματα, τόσο το καλύτερο. Θυμηθείτε να καταναλώνετε και διάφορες πρωτεΐνες, προϊόντα ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς και σπόρια. Η ισορροπία είναι το κλειδί.
Θυμηθείτε ότι μπορείτε να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σας αποκλείοντας κάποια τρόφιμα. Αποφύγετε επεξεργασμένες τροφές και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και ζάχαρη και βοηθήστε τον οργανισμό σας να παραμείνει υγιής.
ΥΠΝΟΣ
Και σε ποιόν δεν αρέσει ένας καλός ύπνος! Τον χειμώνα τον χρειάζεστε ακόμα παραπάνω. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε. Συνίσταται λοιπόν να κοιμάστε 8 ώρες την ημέρα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός μας θεραπεύεται και ενδυναμώνεται.
ΝΕΡΟ
Το καλοκαίρι, η ενυδάτωση είναι στο μυαλό όλων μας. Ο καιρός είναι ζεστός και η εφίδρωση μας κάνει να διψάμε. Καθώς όμως η θερμοκρασία πέφτει είναι εύκολο να ξεχάσουμε πως το νερό είναι σημαντικό όλο το χρόνο. Ως προς το ανοσοποιητικό σύστημα το νερό είναι σημαντικό καθώς είναι κύριο συστατικό των λεμφαδένων. Οι λεμφαδένες βοηθούν τα λευκά αιμοσφαίρια και άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού να ταξιδεύουν μέσα στο σώμα μας και να καταπολεμούν τις ασθένειες. Μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε καθημερινά νερό!
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ/strong>
Έχουμε ήδη αναφέρει τις βιταμίνες όμως πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντικές είναι για το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι κύριες βιταμίνες για το χειμώνα είναι η C και η D. Η Βιταμίνη C είναι μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην προστασία των κυττάρων. Η Βιταμίνη D ενεργοποιεί τα κύτταρα Τ του ανοσοποιητικού που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Είναι λοιπόν καίριας σημασίας. Και οι δυο βιταμίνες βρίσκονται σε φυσικές πηγές – όπως τα φρούτα και τα λαχανικά για τη βιταμίνη C και ο ήλιος για τη βιταμίνη D. Οι περισσότεροι όμως από εμάς δεν λαμβάνουμε αρκετή ποσότητα από καμία. Είναι λοιπόν καλό να προσθέσετε πολυβιταμίνες στη διατροφή σας, ιδιαίτερα τον χειμώνα!

BY Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ · 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Ω 3 λιπαρά οξέα και ρευματοειδής αρθρίτιδα

Ωμέγα 3

Νέα έρευνα συνδέει την κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας με μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης της νόσου.
Αν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κίνδυνο για ρευματοειδή αρθρίτιδα καταναλώνουν περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν πιθανόν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Rheumatology.
Ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν αν ασθενείς με υψηλότερη πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρώνοξέων θα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Ανέλυσαν στοιχεία για την κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων 30 ανθρώπων που είχαν αυτοαντισώματα για ρευματοειδή αρθρίτιδα και 47 ανθρώπων που δεν είχαν.

Ποσοστό 6,7% των ασθενών που είχαν τα αυτοαντισώματα ανέφεραν ότι λάμβαναν συμπλήρωμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε σύγκριση με ποσοστό 34,4% στην ομάδα ελέγχου.
Εξετάσεις αίματος έδειξαν επίσης ότι όσοι είχαν αυτοαντισώματα για ρευματοειδή αρθρίτιδα ήταν σημαντικά πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερα επίπεδα 3 αναγκαίων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε σχέση με τους ανθρώπους στην ομάδα ελέγχου.
Φαίνεται ότι δυο από τα σημαντικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το DHA και το EPA, ενδεχομένως είναι αποτελεσματικά στην καταστολή συγκεκριμένης πρωτεΐνης που ρυθμίζει την ένταση και τη διάρκεια της ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Δείτε και Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό
Ο ερευνητής Jill Norris, του Colorado School of Public Health, σημειώνει ότι υπήρχε πολύ ουσιώδης διαφορά στα επίπεδα ωμέγα- 3 λιπαρών οξέων στο αίμα μεταξύ ανθρώπων που λάμβαναν συμπληρώματα ωμέγα- 3 και όσων δεν λάμβαναν.
Δείτε και Η υγιεία είναι στο αίμα μας!
Ο Norris πρόσθεσε ότι γενετικοί παράγοντες μπορεί ενδεχομένως να παίζουν ρόλο στην αποτελεσματικότητα των ωμέγα-3 σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που ανακάλυψε σχέση μεταξύ των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και των αυτοαντισωμάτων που οδηγούν στη ρευματοειδή αρθρίτιδα σε ανθρώπους που έχουν κίνδυνο αλλά δεν έχουν ακόμα αναπτύξει τη νόσο.
Παρά το μικρό αριθμό των συμμετεχόντων, τα ευρήματα δείχνουν ότι τα ωμέγα -3 λιπαρά οξέα μπορούν ενδεχομένως να βοηθήσουν στην προστασία έναντι της ρευματοειδούς αρθρίτιδας εμποδίζοντας την εμφάνισή της την περίοδο πριν εμφανιστούν συμπτώματα.
Δείτε και ω 3 «βόμβες» υγείας!
Τροφές πλούσιες σε ω 3 λιπαρά!
Ω 3 Λιπαρά οξέα, Σύμμαχος για την καρδιά – 5 φυτικές πηγές που θα τα αυξήσουν!

«Τροφή»: Τα ωμέγα 3 λιπαρά έχουν θετική επίδραση σε όλες τις αρθρίτιδες, Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μειώσουν δραστικά το πόνο στις αρθρώσεις και τη δυσκαμψία, και ότι η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να μειώσει την ανάγκη για λήψη φάρμακων για την αρθρίτιδα. Μιλώ βέβαια για τα ζωικής προέλευσης ω 3, τα οποία περιέχουν ένα μοναδικό ωμέγα-3 που δεν μπορείτε να βρείτε στα φυτικά έλαια το DHA και EPA.
Αυτό ακριβώς το ω 3 σας προτείνω ως συμπλήρωμα διατροφής με DHA και EPA {διπλής απόσταξης (μοριακή εν κενώ) απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}.

Πηγές: Rheumatology
www.iatronet.gr

Ακολουθήστε μας: